מוזיאון תל אביב לאמנות מצטרף למחאה ב"יום השיתוק הלאומי": יום חמישי הקרוב, 23 במרץ, מסתמן כ"יום שיתוק לאומי" בישראל – במסגרת המחאה האזרחית כנגד התוכנית המשפטית שמובילה הממשלה בשלושת החודשים האחרונים. כעת נודע כי מוזיאון תל אביב לאמנות, שנחשב מוסד ציבורי, ישבות ביום חמישי כאות הזדהות עם המחאה.

בנוסף להפגנות שמתקיימות בקביעות בתל אביב וברחבי הארץ, במסגרת המחאה התקיימו עד כה שלושה ימי התנגדות, שקיבלו את השם "יום שיבוש לאומי". הפעם, ב"יום השיתוק הלאומי", יוחרפו השיבושים בכל רחבי המדינה - ויכללו גם ניסיון השבתה של המשק, וכן שיבושים במערכות החינוך והתחבורה.

מוזיאון תל אביב לאמנות, כאמור, גם הוא ישתף פעולה עם המחאה – וזוהי הפעם הראשונה שבה הוא ייקח חלק ביום שיבוש שכזה. באותו יום, המוזיאון יוחשך וגלריות התערוכות המתחלפות והאוספים ייסגרו לקהל. כמו כן, ההרצאות והסיורים שתוכננו להתקיים במוזיאון יבוטלו. עם זאת, התערוכה המחודשת של אוסף האמנות הישראלי "דמיון חומרי: מרכז הכובד" תהיה פתוחה בחינם לקהל הרחב, כהבעת תמיכה של המוזיאון ביצירה המקומית.

מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום: עמית גרון, יחסי ציבור)
מוזיאון תל אביב לאמנות | צילום: עמית גרון, יחסי ציבור

בהודעה שנמסרה מטעם המוזיאון נכתב כי "מוזיאון תל אביב לאמנות הינו מוסד ציבורי, אך בראש ובראשונה - מוזיאון לאמנות: היכל של תרבות, יצירה, מבע ופתיחות, ומעל לכל – מוסד החורת וימשיך לחרות על דגלו את חירות המחשבה והביטוי. כמוסד, המוזיאון הצהיר על מחויבותו הבלתי מסויגת לערכיה של מגילת העצמאות, עליה מושתתת החברה הישראלית – תחת ערכים של שוויון זכויות לכל האזרחים ללא הבדל דת, גזע ומין; תוך כיבוד חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות". 

הנהלת המוזיאון הוציאה הבוקר מכתב לעובדים המבהיר כי עובדים שיבקשו לצאת למחות ב"יום השיתוק הבינלאומי" יוכלו לעשות זאת על חשבון יום חופשה. עובדים המבקשים להגיע לעבודה, יוכלו לעבוד כרגיל.

מטניה כהן עוזיאלי, מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות, נמסר: "אלו ימים היסטוריים עבור המדינה שלנו והחברה הישראלית. אני מעודדת כל אחד ואחת לנקוט עמדה, באשר היא, ולהשפיע על עתיד המקום הזה. מוזיאון תל אביב לאמנות ימשיך לעמוד כמעוז של פתיחות ושיח אל מול המציאות, קיצונית ככל שתהא."