טרנד ברשת: קטינים אוחזים בהגה. צפו
בשנים האחרונות הרשת מלאה בשלל סרטונים המתעדים ילדים קטנים ונערים צעירים הנוהגים במכוניות. האם בעידן בו תינוק בן שנה וחצי שולט בלי בעיה בתפעול סמארטפון, ילד בן 7 יכול לנהוג?

נהיגה במכונית מודרנית - משחק ילדים?

היום תינוק בגיל שנה וחצי כבר שולט באייפד או בסמארטפון, כל ילדון בגיל 4 גולש באינטרנט ומפעיל לגמרי לבד את המחשב.
שנה שנתיים מאוחר יותר הם כבר קורעים כל אחד בפלייסטיישן ואפילו בסימולאטורים כמו משחקי נהיגה, בהם למבוגר המחזיק ברישיון נהיגה אמור להוות יתרון, הם מפגינים יכולות בשליטה בדריפטים כאילו נולדו עם היכולות של קן בלוק.
יתכן שהיכולות הוירטואליות הללו, שמותירות אתנו לא פעם פעורי פה, הן שגורמות ליותר ויותר הורים גאים לתת לילדים הדי קטנים שלהם להתנסות בדברים של גדולים. לא ברור אם מדובר בסוג של טרנד אבל יותר ויותר סרטונים בהם נראים ילדים צעירים נוהגים במכוניות הפכו בשנים האחרונות ללהיטים ברשת. אמנם מבין שלל הסרטונים ברבים מהם התנסות הנהיגה לגיל הרך נעשית במגרש חניה סגור ובמהירות נמוכה ויש גם לא מעט סרטונים מפוברקים בהם למעשה מאחורי זב החוטם יושב מבוגר (לא אחראי) שמחזיק את העניינים וההגה בידיים שלו, אבל בהחלט יש גם כאלה שנראים אמיתיים לגמרי וחסרי אחריות לחלוטין.
לא בטוח שסרטון ברשת יכול להוות הוכחה משפטית אבל נודע על כמה מקרים בהם משטרות מקומיות איתרו את מי שהעלה סרטים המתעדים נהיגה מסוכנת של קטין ופעלו בהתאם. אנו בהחלט מעודדים הורים לטפח את השומאכר הקטן שלכם מבחינה מוטורית כבר מגיל צעיר אבל מדגישים שיש לעשות זאת רק במסגרות מתאימות כמו מסלולי קארטינג וכמובן לא בכביש הציבורי.

סיבוב דאווין בשכונה עם סטריאו בפול ווליום כשמאחורי ההגה ילד בן 4.
ילד בן 11 נוהג במיצובישי EVO 10 עם 300 כ"ס.
התוצאה של נסיעת כיף ב-160 קמ"ש של ילד בן 10 ממדינת מיזורי בארצות הברית שלקח ללא רשות את המפתחות לרכב המשפחתי.