מרוץ השטח הקשה בעולם יוצא לדרך
בשבת יוזנק מרוץ השטח הקשה בעולם - ראלי דקאר. 475 מתחרים מכל העולם יזנקו מלימה בירת פרו וינסו לשרוד כ-8,500 קילומטרים במגוון תנאי שטח כדי להגיע שבועיים מאוחר יותר לקו הסיום בסנטיאגו, בירת צ'ילה. כ- 50 אחוז מהם יפרשו בדרך


המרוץ השנה הוא ה-33 מאז הוזנק לראשונה עוד בגרסתו הקודמת מפריז דרך מדבר סהרה לדקאר, בירת סנגל, ב-1979.
ב-2008 בוטל המרוץ באפריקה בעקבות איומי ארגוני טרור ולאחר הביטול הוחלט שבשל המצב הלא יציב ביבשת השחורה יש להעביר באופן זמני את המרוץ לדרום אמריקה. המהדורה המחודשת ביבשת הדרום אמריקאית הושקה ב-2009 וללא ספק שומרת על מורשתו של טיירי סאבין, האיש שהגה את הדקאר לאחר שהלך במהלך טיול לאיבוד במדבר סהרה. סאבין, אגב, קיפח את חייו בהתרסקות מסוק לווי במהלך הדקאר של 1986.
בשונה משלושת המרוצים הקודמים בדרום אמריקה, השנה התוואי יהיה אחר והזינוק יעשה מלימה, בירת פרו, ולא מארגנטינה. מלימה ירדו המתחרים דרומה דרך הדיונות במדבר הפרואני, יחצו מזרחה את האנדים בגובה 4,795 מטרים לארגנטינה עם השבילים המהירים באזור הפמפס, משם חזרה מערבה וחצייה נוספת של האנדים לדיונות בצפון צ'ילה ולמדבר אטקמה, המקום שנחשב ליבש ביותר בעולם, ומשם דרומה לקו הסיום בסנטיאגו - סה"כ כ-8,500 קילומטרים בשבועיים.

המתחרים על ארבע
בגזרת המכוניותהטוען לכתר הוא הצרפתי סטפן פטרהנסל המכונה "מיסטר דקאר" ומי שכבר מחזיק ברקורד עשרה ניצחונות במרוץ (6 על אופנוע עם קבוצת ימאהה, 3 עם מיצובישי ו-1 עם X-raid והמיני קאנטרימן במרוץ האחרון) ולמעשה הוא המתחרה המצליח ביותר בתולדות הדקאר.


המתחרים הכבדים
