להעיר את האריה המנומנם
פיג'ו חושפת קונספט למכונית ספורט קיצונית בשם ONYX, שיוצג בתערוכת פריז הקרובה. אמנם קשה להניח כי המכונית הקיצונית הזו תגיע ליצור, אך ניתן לקוות שטכנולוגיות שיוצגו בה ישמשו גם דגמים סדרתיים שיגרמו לאריה לחזור לשאוג

בעת האחרונה התעשתו בפיג'ו והחליטו לחזור למקורות בתקווה שהדבר יציל את החברה שנמצאת בתקופה קשה מבחינה כלכלית מהגיליוטינה המונחת על צווארה.

הסנונית הראשונה הייתה ה-RCZ - קופה יפהפיה שהייתה, לבד משומטת לסתות, גם מי שהחזירה את חדוות הנהיגה למותג. בעקבותיה הגיעה ה-208 ששמה דגש על חזרה למקורות והצבת הנהג במרכז ועכשיו החברה חושפת, לקראת הצגה רשמית במגרש הביתי שלה בתערוכת פריז, את ה-ONYX.
מדובר בקונספט למכונית קופה ספורטיבית קיצונית שתצויד במנוע וי 8 דיזל המפיק לא פחות מ-600 כ"ס אליו תשודך גם מערכת לאגירת אנרגיה קינטית בעת בלימה. האנרגיה תאגר בסוללות מיוחדות שיוכלו לספק באופן רגעי בוסט של עד 80 כ"ס נוספים. סרטון הטיזר הקצר חושף מרכב מלא מסיבי פחמן המשלב בין קשיחות מבנית לחיסכון במשקל ומשקל העומד על בסך הכל כ-1,100 קילוגרם.

לצערנו, כצפוי, ה-ONYX תצטרף בוודאי לשורת דגמי קונספט שפיג'ו הציגה בעבר ולא הגיעו לייצור סדרתי, אבל ללא ספק היא חושפת יכולות מגוונות ומרשימות שניתן לקוות כי יגיעו בקרוב גם לדגמים סדרתיים ואולי יעזרו להעיר את האריה המנומנם.
