mako
פרסומת

פברגאס הוצג בברצלונה: הערצתי את גוארדיולה

הקשר חזר לברצלונה וחתם ל-5 שנים: "מודה לטיאגו שוויתר על מס' 4. סירבתי לריאל? אין תגובה. ונגר היה כמו אבא". סעיף השחרור: 200 מיליון יורו

פורסם:
הקישור הועתק

בשעה טובה ואחרי מו"מ ארוך ומתיש, זה נגמר: ססק פברגאס הוא שוב שחקן ברצלונה אחרי שהשלים היום (שני) את מעברו מארסנל לשורות אלופת אירופה, 8 שנים אחרי שעזב אותה כנער.

פברגאס ששיחק בקבוצת הנוער ביחד עם ג'רארד פיקה וליאו מסי, נחת כבר אמש בברצלונה, עבר בשעות הבוקר את הבדיקות הרפואיות וחתם על החוזה ל-5 שנים עם סעיף שחרור של 200 מיליון יורו. בהמשך הוא ערך את הצילום המסורתי עם הנשיא סנדרו רוסל על רקע סמל המועדון ולאחר מכן הוצג באופן רשמי באצטדיון הקאמפ-נואו.

"חיכיתי הרבה ימים, חודשים ושנים בשביל הרגע הזה", אמר פברגאס לאוהדים, "אני חוזר הביתה אחרי 8 שנים. אני יודע שאיכזבתי הרבה מכם כשעזבתי, אבל חזרתי בשביל האתגר של חיי".

"כשחקן פפ היה מושא להערצה עבורי, הוא היווה עבורי דוגמא. המועדון הגשים לי חלום ועכשיו זה הזמן שלי להחזיר לו", הוסיף מספר 4 של ברצלונה ואמר: "תודה לטיאגו שוויתר על החולצה עבורי".

mako
ססק פברגאס מנשק את הסמל של ברצלונה (GettyImages)

פברגאס סיפר באושר: "זה יום מאושר עבורי, אני בטוח שאתם רואים את זה על הפנים שלי. היתה לי תקופה קשה עד שההעברה הזו יצאה אל הפועל".

על ונגר אמר הקשר: "הוא בן אדם מיוחד, כמו אבא שני עבורי. הוא נתן לי הכל, לא יכולתי לבקש יותר". בנוסף אמר ססק: "אני חושב שאני מוכן לתחרותיות שמצפה לי בברצלונה".

mako
ססק פברגאס מוצג באמפ נואו (GettyImages)

אוהדי בארסה החלו לעמוד בשערי הכניסה לאצטדיון עוד לפני 11:00 (שעון ספרד) כדי לראות את ססק, שיערוך את אימון הבכורה המחודש בשורות הבלאוגראנה, שיהיה סגור לתקשורת.

mako
פברגאס מודה לקהל בקאמפ נואו
פרסומת

ססק קיבל את החולצה מספר 4, עליה ויתר הכישרון הצעיר טיאגו אלקנטארה, ששיחק במשחקי טרום העונה עם 4 על גבו. במשחק מול ריאל מדריד בסופר-קאפ הברזילאי/ספרדי/איטלקי שיחק עם החולצה מספר 11. ואיפה יהיה ארונו הפרטי של הקשר בחדר ההלבשה? במקום טוב בין צ'אבי לדויד וייה.

mako
פברגאס מקפיץ כדור בקאמפ נואו (GettyImages)
mako
פברגאס עם החולצה מספר 4 (GettyImages)
פרסומת
mako
פברגאס (ONE)
mako
פברגאס ורוסל (ONE)

הופעת הבכורה המחודשת של פברגאס בברצלונה עשויה להתקיים כבר ביום רביעי הקרוב במשחק הגומלין מול ריאל מדריד בסופר-קאפ הספרדי.

פפ גוארדיולה, התייחס לפברגאס בסיום ה-2:2 מול ריאל מדריד בסופר-קאפ הספרדי ואמר: "האם הוא ישחק ביום רביעי? אולי. הוא יוצג ונראה לאחר מכן". דוד וייה הוסיף: "אנחנו שמחים עבור ססק, כולנו ידענו שהוא רצה לחזור. הוא יהיה שחקן חשוב עבורנו".