מיכאל בן ארי דורש להדיח את עמאשה מהנבחרת
חבר הכנסת פנה לפיפ"א בטענה שהחלוץ שקיבל אישור מיוחד "לא נאמן למדינה". בן ארי: "מקומו בסוריה, הוא לא מכיר במדינת ישראל". חיפה: "זה פופוליזם"
לפני זמן לא רב פנו גורמים בהתאחדות לפיפ"א וביקשו לאפשר לעמאשה לשחק בנבחרת ישראל חרף העובדה כי צירופו עומד בניגוד גמור לתקנון. בהתאחדות לכדורגל העולמית קיבלו את הבקשה וכעת פנה ח"כ בן ארי בדרישה לקיים דיון במוסדות פיפ"א בנושא.
"בכל מדינה אחרת היה נחשב שחקן זה כגייס חמישי אולם דווקא בישראל מאפשרים לו ללבוש את מדי הנבחרת. אין תקדים לכך ששחקן שלא נושא תעודת זהות או דרכון יצורף לנבחרת אותה הוא אמור לייצג".
"אשר על כן אבקש מכם להורות לנבחרת ישראל שלא לצרף את השחקן עד אשר יסכים לשאת דרכון ישראלי או תעודת זהות ישראלית".
ח"כ בן ארי הוסיף: "מקומו של עמאשה הוא בנבחרת סוריה. מי שלא נאמן למדינה שמטפחת אותו, מעניקה לו, ונותנת לו זכויות רבות לא יכול לשחק בנבחרת הלאומית".
דובר מכבי חיפה, דודו בזק אמר בתגובה להצעה של בן ארי: "חבר הכנסת המכובד בן ארי קיבל את מנת הפופוליזם שלו. זה לא ראוי. עמאשה לא עוסק בפוליטיקה, אין לי ספק שאם עמאשה יוזמן לנבחרת ישראל, הוא ייצג לא פחות טוב מבן ארי את מדינת ישראל".
תגובת תכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים', לפנייתו של ח"כ בן ארי: "יוזמתו הנלוזה של ח"כ בן ארי תכליתה לעודד ולקדם הדרה של מיעוטים, לפגוע במרקם היחסים ובחיים המשותפים בין יהודים וערבים ובפרט בכדורגל הישראלי, בו מתקיים שוויון הזדמנויות בקרב שחקנים מכלל מגזרי החברה, ללא הבדל דת גזע ומין".
"ביום שישי יתקיים בירושלים מצעד בהשתתפות מאות ילדים, יהודים וערבים, מ'ליגת השכונות' של הפועל קטמון י-ם, בחסות ושיתוף הקרן החדשה לישראל. המצעד יתקיים בסימן 'כדורגל לכולם', וככזה יציין ויחגוג ערכים של כדורגל שיווני ונגיש לכלל האוכלוסיות בחברה הישראלית".







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















