mako
פרסומת

1:1 בין ארסנל לדורטמונד, 0:2 לצ'לסי על לברקוזן

אלופות: ואן פרסי נתן יתרון, פרישיץ' השווה בוולה נדיר לחיבורים. 90 דק' לבניון. לואיז ומאטה כבשו לבלוז. 0:0 לוולנסיה בגנק, ברדה שיחק 10 דקות

פורסם:
הקישור הועתק
בניון מול בנדר מדורטמונד. &" (GettyImages)
בניון מול בנדר. 90 דקות לקפטן הנבחרת (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בארסנל של ארסן ונגר ויוסי בניון, לא ממש יודעים איך לסכם את הערב הזה. מחד, נקודת חוץ מרשימה ב-1:1 מול דורטומונד, מנגד, אובדן נקודות משער שוויון בדקה ה-88 במחזור הפתיחה של בית 6 בליגת האלופות.

מחצית ראשונה בשליטה מוחלטת של הגרמנים, שהחמיצו שוב ושוב בדקות הראשונות, הסתיימה עם טעות של סבסטיאן קל, שסידרה לתיאו וולקוט מתפרצת בדרך לבישול ענק לרובין ואן פרסי שכבש בדקה ה-42 את היתרון של התותחנים.

יוסי בניון שפתח בהרכב ושיחק 90 דקות לא היה ממש משמעותי, אך בדקה ה-88 היתה לו זווית ראיה מעולה לאחד השערים היפים ביותר שנראה בחודש האחרון במגרשי הכדורגל (מאז שנפתחה עונה 11/12) ואולי אחד השערים היפים שעוד ייראו השנה.

איבן פרישיץ', שנכנס כמחליף, הגיע ראשון לכדור שנהדף מהגנת הלונדונים, התמקמם כמו שצריך ובעט וולה נדיר לבין חיבורי הקורות של וויצ'ך שצ'סני, שער שהפולני לא יכול היה לעצור.

צ'לסי ניצחה 0:2 בביתה את לברקוזן ומיכאל באלאק משערים של דויד לואיז וחואן מאטה, ולנסיה וגנק נפרדו ב-0:0 בבלגיה (10 דקות לאליניב ברדה) ומארסיי ניצחה 0:1 בחוץ את אולימפיאקוס.

mako
ונגר נראה מוטרד ביציע. מרצה עונש הרחקה (רויטרס)

מחצית ראשונה
יוסי בניון מתחיל את דרכו בליגת האלופות עם קבוצה אנגלית שלישית, הפעם זוהי ארסנל. אצטדיון מלא לגמרי בדורטמונד עם אווירה מטורפת ותפאורה לא מהעולם הזה.

mako
קלופ על רקע הקהל המדהים (GettyImages)
mako
אוהדי דורטמונד במפגן מדהים (GettyImages)

בדקה החמישית מצא עצמו ג'רביניו במצב מעולה מול ויידנפלר, אך השוער הגרמני עצר כמו גדול. מיד לאחר מכן, מן העבר השני, גרוסקרויץ פיספס מצב מעולה. בדקה העשירית קיבל קגאווה כדור ענק, אך לבדו מול שצ'סני בעט מעל השער.

פרסומת
mako
קוסיילני מול קגאווה (GettyImages)

בדקה ה-12, שוב דורטמונד. כדור ענק מצא את לבנדובסקי מול שצ'סני, הפולני עבר את הפולני, אך סניה הציל מהקו ברגע האחרון. בדקה ה-33 היה מעורב בניון לראשונה במשחק, כשמסר טוב לרובין ואן פרסי, אך ההולנדי בעט מזווית קשה ולחוץ.

בדקה ה-39 שוב היתה זו דורטמונד שתקפה, אך הנגיחה של גרוסקרויץ היתה חלשה ושצ'סני עצר בקלות.

mako
סונג בין שחקני דורטמונד (GettyImages)

דקה 42, 0:1 לארסנל: מסירה רעה של סבסטיאן קהל, הקפטן הגרמני, הגיעה לרגליו של תיאו וולקוט, שבישל כמו גדול לרובין ואן פרסי, שמול ויידנפלר בעט בקור רוח את היתרון המפתיע.

mako
ואן פרסי כובש את היתרון (GettyImages)
פרסומת
mako
ואן פרסי חוגג עם החברים (GettyImages)

מחצית שניה
שני המאמנים לא ערכו חילופים. בדקה ה-55 הגיע שמלצר למצב לא רע ברחבה, אך בעט מזווית מעט קשה מעל השער.

בדקה ה-61, מצב ענק לג'רביניו, אך החלוץ מחוף השנהב הצליח להרוס את ההזדמנות הענקית לבדו מול השוער. בדקה ה-69 הכניס קלופ את 'קובה' הפולני ואת פרישיץ' בשני חילופים בעלי גוון התקפי.

mako
ג´רביניו מחטיא ממצב קורץ (רויטרס)

בדקה ה-81, אחרי עוד אחת מהקרנות הבלתי נגמרות של המארחים, הצליח שצ'סני להציל שער בטוח לאחר ערבוביה ברחבת התותחנים. בדקה ה-85 נכנס זידאן במקום קגאווה וצ'מאח החליף את ואן פרסי. מיד לאחר מכן נכנס אנדרה סאנטוס להופעת בכורה.

דקה 88, דורטומונד חוזרת למשחק: איבן פרישיץ' שנכנס כמחליף, הגיע ראשון לכדור חוזר מההגנה, בעט וולה מטורף מ-17 מטרים לחיבורים של שצ'סני והשווה ל-1:1.

mako
פרישיץ´ בועט מושלם לחיבורים (GettyImages)
פרסומת
mako
פרישיץ´ חוגג את שער השוויון (GettyImages)

דורטמונד: רומן ויידנפלר, נבן סובוטיץ', מאטס היומלס, מרסל שמלצר, לוקאס פישצ'ק, סבסטיאן קל (איבן פרישיץ', 69), סוון בנדר, מריו גוצה, שינג'י קגאווה (מוחמד זידאן, 85), קווין גרוסקרויץ (יעקב בלצ'יקובסקי, 69), רוברט לבנדובסקי.

ארסנל: וויצ'ך שצ'סני, בקארי סניה, פר מרטסקאר, לורן קוסילייני, קיירן גיבס, מיקל ארטטה, אלכסנדר סונג, יוסי בניון, רובין ואן פרסי (מרוואן צ'מאח, 85), תיאו וולקוט (עמנואל פרימפונג, 77), ג'רביניו (אנדרה סאנטוס, 86).

0:2 לצ'לסי על לברקוזן, 10 דק' לברדה ב-0:0 מול ולנסיה
עם המון ציפיות סוף סוף לתואר אירופי, פתחה צ'לסי את קמפיין הצ'מפיונס עם 0:2 נאה בביתה מול לברקוזן במסגרת בית 5. אחרי 67 דקות של בצורת, היה זה דויד לואיז שכבש את הראשון והרגיע את יושבי הסטמפורד ברידג', שזכו למפגש ראשון עם מיכאל באלאק מאז עזב. בדקה ה-90, חואן מאטה הכפיל וסידר פתיחה ברגל ימין.

פרסומת
mako
דויד לואיז חוגג בטירוף (רויטרס)

במשחק נוסף באותו הביתה, גנק של אליניב ברדה, שהדיחה את מכבי חיפה בדרך לליגה הטובה בעולם, נפרדה ב-0:0 ביתי מוולנסיה, כששתי הקבוצות לא מצליחות לייצר כדורגל איכותי במיוחד. ברדה, שנעדר ממשחקי הנבחרת האחרונים בגלל פציעה, שיחק 10 דקות.

mako
שחקני גנק חוגגים עם הקהל, ברדה עם החולצה של אבר באנגה (GettyImages)

במשחק נוסף בבית של ארסנל ודורטומונד, בית מספר 6, גברה מארסיי 0:1 בחוץ על אולימפיאקוס, משער של לוצ'ו גונזאלס, לאחר מהלך מרשים של מורל באגף שמאל. בדקה ה-90 הורחק פאני האורח והחזיר את הצרפתים לביתם עם טעם חמוץ-מתוק.

פרסומת
mako
לוצ´ו והחברים חוגגים ניצחון חוץ (GettyImages)