mako
פרסומת

כלום לא השתנה: 2:3 להפועל ת"א בדרבי מול מכבי

גביע הטוטו: שבחון כבש ראשון, סבן הישווה. אניימה דייק מהנקודה הלבנה (45), דה סילבה נגח את השלישי ויצחקי רק צימק. ת"א נותרה אדומה. צפו בתקציר

פורסם:
הקישור הועתק

בקיץ האחרון ראה מיץ' גולדהאר, הבעלים של מכבי ת"א, את האדומים חוגגים דאבל. הוא השקיע ים של כסף כדי לשנות את ההגמוניה בעיר, אבל גם אחרי הדרבי הראשון של העונה, שום דבר לא השתנה. תל אביב נותרה אדומה. 2:3 לבחורים של גוטמן במחזור השלישי של גביע הטוטו מול הצהובים של נמני.

הרבה ציפיות היו למשחק הזה ואם אתם לא אוהדי מכבי, סביר להניח שלא התאכזבתם. קצב טוב, חמישה שערים, שחקנים טובים ואצטדיון מלא הם תמיד הנאה לכל חובב כדורגל.

שבוע בלבד לפני פתיחת ליגת העל וימים ספורים לפני המשחקים של שתיהן בפלייאוף במסגרות האירופיות נפגשו מכבי והפועל תל אביב למפגש חם ומרתק. מבול השערים החל בדקה ה-22 כשהאיש הכי מושמץ באצטדיון היה זה שכבש.

יוסי שבחון, שעזב בקיץ את מכבי ועבר להפועל "זכה" לקללות מהרגע שנשמעה שריקת הפתיחה. בדקה ה-22 הוא ניצל השמטה של שטראובר כדי לכבוש את הראשון ולהשתיק את הקהל הצהוב. שלוש דקות לסיום המחצית הישווה קלמי סבן את התוצאה, אבל השיוויון הזה החזיק מעמד בדיוק שלוש דקות.

איתי שכטר הוכשל ברחבה על ידי ניבאלדו, וינסנט אניימה עשה את כל הדרך מהרחבה שלו לרחבת שטראובר ודייק מהנקודה הלבנה. ב-1:2 לאדומים ירדו שתי הקבוצות להפסקה.

mako
האדומים חוגגים על חשבון מכבי בדרבי (רועי גלדסטון)

דגלאס דה סילבה עשה לעצמו מנהג קבוע, לכבוש בדרבי באופן קבוע. בדקה ה-63 הוא נגח כדור קרן מדויק שעלה מרגליו של רומאן רוקי והעלה את האדומים ליתרון של 1:3. ארבע דקות לסיום הצליח ברק יצחקי לצמק בשער ראשון שלו במדי מכבי, אבל זה לא הספיק.

פרסומת
mako
גילי ורמוט וערן זהבי ביציע (רועי גלדסטון)

עוד לפני המשחק החליטו ראשי הפועל והשחקנים שלא שיחקו לעלות ליציע האוהדים לאחר שהנהלת מכבי החליטה להקצות להם רק עשרה כרטיסים לתא הכבוד. ההחלטה של המכבים נבעה מסיכסוך שהחל רק בעונה שעברה בין שני המועדונים בענין הכרטיסים שהוקצו לאוהדים ולחברי ההנהלה.

mako
קובי סידי חבר הנהלת הפועל ואמיר לובין ביציע האוהדים של הפועל (רועי גלדסטון)
פרסומת

מחצית ראשונה


mako
סהר מנסה להשתחרר מניסו קפילוטו (רועי גלדסטון)

בדקה ה-17 הגיעה ההזדמנות הממשית הראשונה במשחק. האריס מדוניאנין הרים כדור טוב לתוך הרחבה, ומי שהגיע לנגיחה היה ניסו קפילוטו, אבל הבלם הצעיר לא הצליח לשלוח את הכדור לרשת.

דקה 22 - 0:1 להפועל ת"א - האיש ש"זכה" לקללות רבות השתיק את בלומפילד. איתי שכטר בעט כדור חזק מחוץ לרחבה, שטראובר השמיט ויוסי שבחון בעט את הכדור החוזר לרשת.

mako
שבחון חוגג את שער היתרון (רועי גלדסטון)

השער הזה שיחרר הרבה לחץ אצל הפועל שהשתלטה על מרכז השדה ולמעשה העלימה את הצהובים מהדשא. רק בדקה ה-40 השתחררו שחקני מכבי תל אביב ובהתקפה טובה אחת הצליחו למצוא את השיוויון.

דקה 42 - 1:1 הצהובים ומצאו את השיוויון משער של קלמי סבן..אלירן עטר פרץ מצד שמאל, לא התרגש מהנוכחות של גל שיש והעביר כדור רוחב לכיוונו של קלמי סבן שלא היה מכוסה ומקרוב בעט פנימה.

mako
ערימה של חבר´ה בצהוב אחרי השיוויון (ליאור טימור)
פרסומת

דקה 45 - הפועל חוזרת להוליך 1:2 - איתי שכטר המהר נכנס לתוך הרחבה ועשה סיבוב מהיר על ניבאלדו שלא הצליח לעצור אותו ללא עבירה. חכמון שרק והורה על הנקודה הלבנה ואניימה בעט שטוח וחזק פנימה.

mako
שכטר חוגג אחרי שהוכשל ברחבה ולפני שאניימה החזיר את היתרון (ליאור טימור)

מחצית שניה
עם פתיחת המחצית השניה לא ערכו שני המאמנים חילופים ושלחו למערכה את אותם 22 שחקנים שפתחו את המשחק.

mako
דה סילבה דואב שללה יוכל לנגוח מול יואב זיו (רועי גלדסטון)

שלוש דקות בתוך המחצית השניה יכול היה שכטר לכבוש את השער הראשון שלו לעונה, אבל הבעיטה שלו הלכה קצת גבוה מעל המשקוף של שטראובר.

בדקה ה-52 יכול היה המחליף יובל אבידור להשוות את התוצאה. הוא קיבל כדור נהדר ממאור בוזגלו ונותר לבדו מול אניימה, אך הוא ניסה לעבור אותו ללא הצלחה והספסל של הפועל הסדיר את הנשימה. דקה מאוחר יותר יצאה הפועל למתפרצת בסיומה בעט בן סהר חזק, אבל שטראובר הפעם קלט בהצלחה.

פרסומת
mako
אניימה עוצר את אבידור, קנדה מרחיק (רועי גלדסטון)

דקה 63 - 1:3 להפועל תל אביב - כדור קרן של רומאן רוקי עלה בצורה מושלמת לראש של דגלאס דה סילבה, שעשה לעצמו מנהג קבוע, לכבוש בכל דרבי. הבלם הברזילאי שם את הראש והכדור נעצר רק ברשת של שטראובר.

mako
דגלאס דה סילבה חוגג עם החברים את השלישי (רועי גלדסטון)

בדקה ה-71 קופחה הפועל תל אביב על ידי הקוון אייל חתוכה. איתי שכטר פרץ לבדו אחרי שעבר את קפילוטו. הבלם הצהוב תפס בחולצתו של החלוץ האדום והוציא ממנו את הכדור. על פי החוק היה אמור קפילוטו לראות כרטיס בצבע החולצה של שכטר אבל חתוכה לא ראה, חכמון אישר להמשיך והאדומים קופחו.

פרסומת

דקה 84 - מכבי מצמקת ל-3:2 - טעות לא אופיינית של וינסנט אניימה סידרה לברק יצחקי את השער הראשון שלו במדים הצהובים. חלוץ הרכש שהגיע מבית"ר ירושלים פרע שטר ראשון, אבל זה הספיק רק כדי להמתיק במשהו את הגלולה המרה.

mako
יצחקי מקפיץ מעל אניימה לרשת ומצמק ל-3:2 (רועי גלדסטון)

מכבי תל אביב: לירן שטראובר, קלמי סבן, ניבאלדו (יובל אבידור 49), ניסו קפילוטו, רוני גפני, יואב זיו, שרן ייני (דור מלול 60), ג'יבריל סידיבה, מאור בוזגלו, האריס מדוניאנין (ציון צמח 79) ואלירן עטר (ברק יצחקי 59)

פרסומת

הפועל ת"א: וינסנט אניימה, עומרי קנדה, וואליד באדיר (ביוואן פרנסמן 61), דגלאס דה סילבה, גל שיש, אביחי ידין, רומאן רוקי, יוסי שבחון (שי אבוטבול 83), מהראן ללה (רועי גורדנה 75), בן סהר (ויקטור מרעי 65), איתי שכטר (דני בונדר 78).