mako
פרסומת

טוברוק סיימה במקום ה-14, המאמן: הרגשה טובה

טורניר הפרמייר קאפ של נייקי הסתיים ופנרבחצ'ה זכתה אחרי 0:2 על איינדהובן. ועקנין: "יש לנו עוד הרבה מה ללמוד" (בעז גורן, שליח ONE לבודפשט)

פורסם:
הקישור הועתק

טורניר הפרמייר קאפ של נייקי בהונגריה הסתיים היום (ראשון), כשהנציגה הישראלית, בית"ר טוברוק, סיימה במקום ה-14 אחרי הפסד 1:0 ללגיה ורשה הפולנית. הזוכה הגדולה של הטורניר היתה פנרבחצ'ה שניצחה 0:2 בגמר את פ.ס.וו. איינדהובן והשתיים תייצגנה את מדינותיהן בקיץ הקרוב במנצ'סטר בשלב האחרון.

שלושה ימים של חגיגת כדורגל עם ארגון מופתי ומתקן משגע ביופיו ובטוברוק דיברו בעיקר על השיעור שהילדים למדו. קבוצה שמתמודדת בליגה הישראלית על האליפות ותשחק ביום רביעי בחצי גמר הגביע היתה צריכה לראות שמעבר לים יש הרבה שחקנים בעלי שאיפה דומה - להיות שחקני כדורגל. נדמה שכבר עכשיו החבר'ה האלו, עם השאיפות הדומות, עומדים צעד וחצי לפני הישראלים, בעיקר במשאבים ובארגון ספורט, אבל לאו דווקא בכישרון לכדורגל.

מאמן הקבוצה, יוני ועקנין, סיכם מהצד שלו את הטורניר: "אני מרוצה מאוד, כי הגענו לפה בעיקר ללמוד וליהנות. אני חושב שהטורניר נתן לילדים חומר למחשבה. לכל קבוצה פה יש פי כמה יותר מאיתנו ברמת האימון ורואים את זה על המגרש. עצם זה שהגענו מישראל לפה זה עושה לנו הרגשה טובה, אבל יש לנו עוד הרבה מה לשפר ומה ללמוד".

גם המנהל המקצועי של טוברוק, אברהם בכר, שאימן שנים רבות את נבחרת הנערים של ישראל, סיפר על נקודת המבט שלו: "אנחנו מרוצים כי לא באנו עם ציפיות. מי שלא מכיר את אירופה, מקבל הלם קרב וזה מה שקרה להם. אני שמח מאוד שהם נכנסו בהמשך לעניינים. חשוב לי שהם ראו את ההבדלים".

סתיו נסיקובסקי ויוני ועקנין בבודפשט (בעז גורן)
סתיו נסיקובסקי ויוני ועקנין בבודפשט (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

מנכ"ל הקבוצה, עומר עצמוני, סיכם: "זו חוויה יפה מאוד לילדים, הם התנסו במשהו שעוד לא יצא להם. אני חושב שהפקנו לקחים והתקמדנו אחרי שסיימנו בשנה שעברה במקום ה-17".

הילדים על רקע פושקאש. עוד טורניר הסתיים (בעז גורן)
הילדים על רקע פושקאש. עוד טורניר הסתיים (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
מנכ&"ל הקבוצה, עומר עצמוני ומנהל הקבוצה, מיכאל נסיקובסקי (בעז גורן
מנכ&"ל הקבוצה, עומר עצמוני ומנהל הקבוצה, מיכאל נסיקובסקי (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
טום שלח ואיציק עסיס במהלך המשחק מול הפולנים (בעז גורן)
טום שלח ואיציק עסיס במהלך המשחק מול הפולנים (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
ההורים של השחקנים צופים בהם עם דגלי ישראל (בעז גורן)
ההורים של השחקנים צופים בהם עם דגלי ישראל (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
רון נסיקובסקי, יוני ועקנין וסתיו נסיקובסקי (בעז גורן)
רון נסיקובסקי, יוני ועקנין וסתיו נסיקובסקי (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
שחקן פנרבחצ´ה חוגג דווקא מול הספסל של ההולנדים (בעז גורן)
שחקן פנרבחצ´ה חוגג דווקא מול הספסל של ההולנדים (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
פ.ס.וו. מסתפקת במקום השני בטורניר (בעז גורן)
פ.ס.וו. מסתפקת במקום השני בטורניר (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
שחקני פנרבחצ´ה חוגגים עם דגל טורקיה (בעז גורן)
שחקני פנרבחצ´ה חוגגים עם דגל טורקיה (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
שחקני פנרבחצ´ה עם הפרס הגדול על שם פושקאש (בעז גורן)
שחקני פנרבחצ´ה עם הפרס הגדול על שם פושקאש (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE