לאור העלייה בכמות התחלואה, כשהמספרים של חולי הקורונה טיפסו לאזור ה-2,000 ביום, ביוון הודיעו על מספר הגבלות חמורות שייכנסו לתוקפן החל ממחר, בעיקר באתונה הבירה ובאזור צפון המדינה. 

למרות ההגבלות הללו, יוון עדיין נחשבת למדינה ירוקה בארץ, אך לא מעט ישראלים שרוצים לטוס אליה בקרוב, או כאלה שכבר הזמינו כרטיסים, החלו לשקול את צעדיהם מחדש. זאת בעיקר לאחר שהחל מהשבוע הבא יוון תהיה היעד היחיד שנוכל לטוס אליו מבלי להיכנס לבידוד, אחרי שסרביה הוכרזה כאדומה. 

"קיבלנו המון פניות מישראלים שרוצים לדעת מה בדיוק קורה ביוון", אומר סיון זמיר מאתר "יוון והאיים", בשיחה עם mako. "יש לנו 7 קבוצות פייסבוק שונות שאנחנו מנהלים וקיבלנו כ-200 פניות ביום של אנשים שחוששים ורוצים לדעת מה לעשות".

תיירים ביוון (צילום: Milos Bicanski, getty images)
תיירים נוחתים ביוון | צילום: Milos Bicanski, getty images

במטרה לעשות סדר, סיון מסביר מה בדיוק קורה כעת ביוון: "יש עלייה יחסית גדולה בכמות התחלואה וממשלת יוון החליטה להיכנס לסגר חלקי שכולל הגבלות חומרות. חשוב לציין שההגבלות הללו מתרחשות רק באזורים אדומים וכתומים במדינה. מבחינת הישראלים זה בעיקר משפיע על מי שמטייל באתונה והאזור, בסלוניקי וברצועה שמגיעה על ליואנינה שנחשבת לצפון יוון ההררית (מנזרי מטאורה למשל). 

כחלק מההגבלות, החל ממחר, בכל האזורים הכתומים והאדומים, כל המסעדות, הברים, בתי קפה ומוזיאונים, יהיו סגורים לגמרי. מה שכן, מסעדות יוכלו לעשות טייק אווי. בנוסף, תהיה חובת עטיית מסכות בכל מקום.

יחד עם זאת, אנשים שנמצאים בצפון יוון יוכלו להמשיך לטייל בטבע בצורה חופשית ולכן עוברם פחות חשוב שבתי הקפה והמסעדות סגורים. אפשר להצטייד באוכל בסופר וכאמור לעשות טייק אווי. אם יש מזג אוויר טוב לאזורים האלה, אפשר להמשיך להגיע ולטייל".

מנזרי מטאורה (צילום: Shutterstock - MaxusPaxus)
הטבע פתוח. מנזרי מטאורה בצפון יוון | צילום: Shutterstock - MaxusPaxus

שימו לב! זה מה שצריך לעשות כדי לטוס ליוון

מה קורה באזורים הירוקים והצהובים?

"בשאר יוון, בעיקר באיים השונים כמו כרתים ורודוס – העסקים ממשיכים כרגיל אך נסגרים בחצות. אזורים מומלצים לטיול שירוקים נכון לעכשיו: האיים אנדרוס, טינוס, סיפנוס, מילוס, כרתים, רודוס, פארוס, קפלוניה, זקינטוס ולימנוס, וגם חצי האי פיליון (צהוב) ואיזור הפלופונס של יוון".

ואיך האווירה ביוון באופן כללי?

"היוונים יודעים שזה עניין זמני וכולם סומכים כאן על הממשלה, אז אין מהומות או ניסיון למרד כלשהו. בסה"כ האווירה די טובה ואפילו מזג האוויר מזכיר יותר את יולי-אוגוסט.

כמובן שאי אפשר להתעלם מחשש מסוים שתהיה עלייה ואז ההגבלות יהיו עוד יותר קשות. הפחד הכי גדול של היוונים זה שתהיה הגבלת תנועה בין מחוזות כפי שהיה במרץ-אפריל-מאי. כרגע החשש עוד רחוק ולא צפוי להתממש. חשוב להבין שהטופוגרפיה של יוון מאוד עוזרת לה במלחמה בנגיף. יש כאן 10 מיליון תושבים שפזורים על שטח ענק ועל איים רבים. למגפה קשה יותר להתפשט לעומת מה שקורה במדינות אירופה למשל. יחד עם זאת, חשוב להבין שהדברים מאוד דינמיים וצריך להתעדכן כל הזמן. מי שהיה היום אדום יכול להיות מחר ירוק ולהיפך".

רודוס (צילום: John_Walker, Shutterstock)
עד חצות הכל באיים פתוח. רודוס | צילום: John_Walker, Shutterstock
 

והמקומיים מקבלים תיירים בשמחה?

"ביוון מבינים שגם ככה עונת התיירות בירידה בגלל החורף אז לא אמורים להגיע המוני תיירים ושמחים על כל מי שבא. בנתונים רשמיים שהתפרסמו במדינה רק כ-20 נדבקים ביום הם תיירים ויש להם אמון ורצון שהתיירים יגיעו. הם חששו מתיירים לפני שפתחו את הסגר הראשון, אבל כרגע הם מביעים עניין וצריכים אותם כדי להניע את הכלכלה".

בשורה התחתונה, ההמלצה שלך היא להגיע?

"באופן כללי כן, אבל מי שחושש מהקורונה, כמובן לא כדאי להסתבך כרגע. ההמלצה נוספת שלי היא לא לתכנן טיול לחודש קדימה, אלא להזמין כרטיסים רק ימים ספורים לפני הנסיעה בגלל שהכל דינמי, וכמובן לא לשכוח לעשות בדיקת קורונה ולמלא את הטפסים הרלוונטיים. כרגע יש מקום בטיסות היות ויש לא מעט מהן והביקוש ירד אחרי ההגבלות".

עדכונים שוטפים על יוון תוכלו למצוא בעמוד הפיסבוק הרשמי "אתר איי יוון" ובקבוצת הפיסבוק "יוון והאיים"