בר באינדונזיה
לפני שאתם מתלהבים שיש ערק, כדאי שתיזהרו

מתכננים לשתות אלכוהול בטיול שלכם למזרח הרחוק? רופאים מזהירים תיירים הנוסעים לדרום מזרח אסיה משתיית קוקטיילים שמוגשים חינם בברים, ויכולים להכיל את החומר הכימי מתנול, בכמות שעלולה לגרום לעיוורון ואפילו למוות.

האזהרה החמורה באה אחרי שראייתה של תרמילאית בת 19 מניו זילנד נפגעה לצמיתות, כתוצאה מכך ששתתה 10 קוקטיילים של ערק אינדונזי (ערק בטביה), שעות ספורות לפני שהיא טסה חזרה הביתה מאינדונזיה. הצעירה החלה לאבד את הראייה וכן לחוות קשיי נשימה, כיומיים לאחר ששתתה את המשקאות האלכוהוליים.

המשקה ערק שייך למשפחת משקאות האניס. אבל בעוד שזה המוכר לנו מיוצר בלבנון, ירדן, מצרים וישראל, ומזוקק מתמרים, דגנים או ענבים, הערק האינדונזי נקרא ערק בטביה, והוא מזוקק ממיץ קוקוס מרוכז, מאורז ומקנה סוכר.

הבעיה מתחילה כשהערק מיוצר אצל יצרנים לא חוקיים, אז הוא עלול להכיל מתנול - חומר כימי שנפוץ בשימוש כנוגד הקפאה, ממס וכן כדלק. 10 מ"ל של מתנול מספיקים כדי לגרום לעיוורון, וכמות של מעל 100 מ"ל מהחומר הרעיל יכולה לגרום למוות.

כמעט 30 מקרי מוות משתיית ערק בדרום מזרח אסיה

בשנה שעברה צעיר נוסף מניו זילנד מת בבאלי לאחר ששתה ערק שזוקק עם מתנול, ובשנת 2009 לפחות ארבעה מטיילים היו בין 25 האנשים שמתו בבאלי מהרעלת מתנול בתקופה של שבועיים.

הרשויות באינדונזיה אמרו כי בעקבות הסנקציות על ייבוא ​​בלתי חוקי של אלכוהול, מספר יצרנים הקימו מפעלים קטנים שפועלים ללא אישור ומפיקים את הערק הרעיל.

אז אם אתם נוסעים בקרוב לאינדונזיה או למדינות הנפוצות בדרום מזרח אסיה, כמו וייטנאם, לאוס, קמבודיה, תאילנד, הפיליפינים וכו', כדאי שתחשבו פעמיים לפני שאתם שותים בהתלהבות עוד קצת ערק.

>> סוף לטופלס בפריז?