אמנם כדי לעבוד בפועל כפסיכולוגים צריך לעבור גם תואר שני, תזה והתמחות, אך עדיין - פסיכולוגיה היא אחד מתחומי הלימוד המבוקשים ביותר בישראל. לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה נחשבים למרתקים במיוחד, המאפשרים לסטודנטים מבט מעמיק על האדם והגורמים המניעים את התנהגותו.

מה לומדים?

תכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה היא עיונית ותיאורטית בעיקרה, וכוללת מגוון רחב של נושאים, כמו למשל התפתחות הפסיכולוגיה, שלבי ההתפתחות האנושית, פסיכואנליזה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, נוירופסיכולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה של ארגונים ועוד.

ברוב המוסדות לימודי פסיכולוגיה נלמדים במתכונת דו-חוגית, ויכולים להיות משולבים עם מגוון תחומים כמו מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה, חינוך, תקשורת, ניהול ועוד.

תנאי קבלה:

תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא מבוקש במיוחד, ובהתאמה תנאי הקבלה אליו נחשבים גבוהים במיוחד. תנאי הסף לקבלה אמנם משתנים בין מוסד אקדמי אחד לאחר ולעיתים גם משנה לשנה, אך לרוב תדרש זכאות לבגרות בממוצע העולה על 85 (לפעמים אף יותר), וכן ציון העולה על 650 לפחות בבחינה הפסיכומטרית - בחלק מהמוסדות נדרש אף ציון גבוה יותר הנע בין 700 ל 740. 

איפה עובדים?

כאמור, כדי לעבוד בפועל כפסיכולוגים, יש צורך גם בתואר שני וכן בהתמחות. עם זאת, תואר ראשון בפסיכולוגיה בהחלט פותח לבוגריו אפיקי תעסוקה. הבוגרים יכולים להשתלב בתפקידי גיוס ומיון בחברות כוח אדם, בעבודות שיקומיות והדרכתיות, בחינוך והוראה ואפילו בשיווק ומכירות.

עדיין מתלבטים איזה תואר הכי מתאים לכם ללמוד? הכירו את Leap -  כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית לאבחון חינם>>

שכר צפוי:

שכרם של בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה תלוי בתחום העיסוק אליו יפנו, אך ניתן לומר כי ברוב המשרות בתחום הייעוץ וכן בתחום משאבי אנוש, השכר ההתחלתי ינוע בין 6,500 ל-8,000 שקלים בממוצע. בעלי ותק ובכירים יכולים להשתכר בכ- 12,000 ש"ח לחודש בממוצע.

*נתוני השכר המוצגים מבוססים על מחקרים שונים, אולם ישנם משתנים נוספים רבים שמשפיעים על שכר העובד. הנתונים המוצגים מאפשרים הערכה גסה בלבד לנתוני השכר בכל תחום. הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.