סוציולוגיה ואנתרופולוגיה הם תחומים מרכזיים במדעי החברה, העוסקים בחקר החברה ובחקר התרבות (בהתאמה), וברוב המוסדות בארץ הם נלמדים לתואר ראשון כחוג אחד משולב. תואר ראשון באנתרופולוגיה וסוציולוגיה מעניק לסטונדטים ידע נרחב בתחומי החברה והתרבות, ומאפשר הבנה של מגוון מבנים חברתיים, מוסדות ותהליכים שקורים בחברה. התואר משלב ידע תיאורטי עם כלים מעשיים למחקר, מרחיב אופקים ומעודד חשיבה ביקורתית.

מה לומדים?

הלימודים בתחומים אלו הם עיוניים בעיקרם, וכוללים למידה על מוסדות, מבנים וקבוצות שונים בחברה ועל יחסי הגומלין ביניהם, למידה על תהליכים חברתיים שונים ועל היבטים תרבותיים של קבוצות שונות וכיצד הם משפיעים על החברה ועל היחיד. התואר משלב הכרת כלים מחקריים שונים וכלי ניתוח סטטיסטיים שמסייעים בהבנה וניתוח של תופעות.

בין הקורסים השונים בתואר ראשון באנתרופולוגיה וסוציולוגיה ניתן למצוא סטטיסטיקה, שיטות מחקר איכותניות וכמותניות, וכן קורסי מבוא בתחומי חברה שונים - סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, מקורות היסטוריים של מדעי החברה ועוד. בהמשך ילמדו הסטודנטים קורסים המתייחסים לאספקיטים השונים של חברה ושל תרבות, בהם תיאוריות בסוציולוגיה, תיאוריות באנתרופולוגיה, חקר התרבות, פסיכולוגיה חברתית, חינוך וחברה, מגדר וחברה, וכן יקבלו את ההקשר המקומי וילמדו על החברה בישראל.

במוסדות לימוד רבים נלמד תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה כתואר דו-חוגי בשילוב עם חוג לימודים נוסף, בין השילובים הנפוצים ניתן למצוא תחומים אחרים ממדעי החברה כמו תקשורת ומדעי המדינה.

תנאי קבלה:

תנאי הקבלה לתואר ראשון באנתרופולוגיה וסוציולוגיה משתנים בין מוסד לימודים אחד לאחר. לרוב נדרשת זכאות לבגרות בממוצע של 80 ומעלה וכן ציון בבחינה פסיכומטרית של 550-500 לפחות, בדרך כלל תדרש גם רמת פטור באנגלית, המושגת באמצעות פרק האנגלית בפיסכומטרי, מבחן אמי"ר או על ידי קורס אנגלית ברמת מתקדמים במהלך שנת הלימודים הראשונה לתואר.

עדיין מתלבטים איזה תואר הכי מתאים לכם ללמוד? הכירו את Leap -  כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית לאבחון חינם>>

איפה עובדים?

תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה הוא אמנם מרתק, מעשיר ומרחיב אופקים - אך אינו בהכרח מנתב את בוגריו למסלול עיסוק מסוייום. בוגרים רבים בוחרים להמשיך באקדמיה לתואר שני ולתארים מתקדמים, לעסוק במחקר בתחום או לפנות להוראה. כמו כן ניתן להשתלב בעבודה במכוני מחקר מחוץ לאקדמיה. בנוסף הידע והכלים שרוכשים הסטודנטים במהלך התואר מהווה יתרון בהשתלבות בכל תפקיד ותחום, והעובדה שהתואר נלמד לרוב במתכונת דו חוגית לצד תחום לימודים נוסף, מאפשרת להם להשתמש בידע שלהם בכל כיוון תעסוקתי בו יבחרו.

*הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.