משרד ההגנה של אוקראינה הקים קו חם מיוחד בשם "לחזור בחיים מאוקראינה", למשפחות חיילים רוסים שנשלחו להילחם במדינה. כך מדווחים כלי תקשורת במדינה. הרעיונות מאחורי הצעד הם לעורר את הציבור הרוסי כנגד המשטר וגם לספק הוכחות לכמות הנפגעים שהסבו לצד הרוסי.

"הקו הוקם עבור האימהות, האבות, הנשים, הסבים והסבתות של הכובשים הרוסים", אמר יועץ בכיר במשרד הפנים של אוקראינה לכלי תקשורת מקומיים. "בקו הטלפון הזה, בן המשפחה יכול לברר אם קרובי משפחתו המשרתים בצבא הרוסי עדיין בחיים, אם נלקחו בשבי, או שהם פצועים. אם יקירך נמצא בשבי שלנו, אתה יכול להשאיר הודעה קצרה", הוסיף אותו בכיר.

מה רוצה פוטין? כל מה שצריך לדעת על המלחמה בין רוסיה ואוקראינה

על פי הדיווחים מאוקראינה, הרשויות במדינה פנו לצלב האדום וגופים נוספים, בכדי שיסייעו להם לפנות גופות של חיילים רוסים משטחם. בקשה זו הגיעה ממגוון סיבות, בהן הומניטריות, בריאותיות וגם בגלל שהרוסים טוענים שאין להם אף הרוג בלחימה. כלי תקשורת זרים אף דיווחו כי הרוסים שלחו "קרמטוריומים" לשריפת גופות החיילים כדי להסתיר את מספר הקורבנות שלהם.

בניגוד לטענתם כי אין להם הרוגים, הצד האוקראיני טוען כי לפחות 4,000 חיילים רוסים כבר נהרגו בקרבות (נכון ליום ראשון בבוקר) ויישנם לפחות כמה מאות שבויים רוסים.

דיווח על מח"ט רוסי שנפל בשבי

אתמול (שבת) פורסם באוקראינה כי מפקד חטיבת הטנקים ה-35 של הצבא הרוסי, קצין בדרגת קולונל, נלקח בשבי. האוקראינים גם פרסמו סרטונים בהם נראים לטענתם שבויים רוסים שהתקשרו למשפחות שלהם, תחת פיקוח אנשי צבא אוקראינים.

תיעוד שנטען כי הוא של שבוי רוסי מתקשר הביתה

מנגד, הרוסים ממעטים לפרסם תיעוד של שבויים אוקראינים שתפסו. לא ברור האם זה תוצאה של מדיניות או שיש להם פחות שבויים. יחד עם זאת פורסם סרטון לא פשוט לצפייה, בו נראו חיילים רוסים מתעללים ומכים לכאורה קצין אוקראיני בדרגת מייג'ור שנפל בשבי.

נכון להיום (ראשון) נראה שהרוסים מתקרבים לקייב הבירה, אולם לטענת המודיעין האמריקאי שעד היום חזה באופן מדויק את מהלכי הרוסים, הצבא לא מצליח להתקדם באוקראינה בהתאם לקצב שהעריך.

עובדה הנחשבת למפתיעה היא שחיל האוויר הרוסי לא הצליח להשיג עד כה עליונות אווירית בשמי אוקראינה למרות היתרון המספרי האדיר שלהם.

ברשתות החברתיות עלו דיווחים רבים מהעיר חארקיב (חרקוב), שם נראה כי האוקראינים מבינים שאין להם אפשרות לבלום באופן מוחלט את הצבא הרוסי, והם מנהלים נגדם קרב השהייה, תוך ניסיון לפגוע בכמה שיותר חיילים ומשוריינים רוסים.

הקרבות באוקראינה (צילום: SERGEY BOBOK/AFP/GettyImages)
קרבות בעיר חארקיב, אוקראינה, 26 בפברואר 2022 | צילום: SERGEY BOBOK/AFP/GettyImages