במציאות של ימינו, מי שלא מכלה לפחות חצי יום בכתיבת טוקבקים וחלוקת לייקים בפייסבוק, לא ממש קיים. וכמובן שכולנו חוטאים בהתכתבויות וואטסאפ באמצע ארוחות משפחתיות ובשיטוטי אינטרנט בזמן העבודה. אבל יש סכנה בחיים הוירטואליים. אם אתם מבלים את רוב היום שלכם מול המחשב, מעל 10 שעות, מדענים טוענים שאתם בסיכון גדול יותר לחלות בשפעת או להתקרר. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

חוקרים מאוניברסיטת סוואנזי במילאנו ערכו מחקר על מדגם של 500 אנשים מגיל 18 ועד גיל 101. המשתתפים נשאלו על הרגלי צריכת האינטרנט שלהם ועל הנטייה שלהם להיות מצוננים, או חולים במחלות אחרות. 40 אחוז מכלל המשתתפים העידו על התמכרות קלה או כבדה לשימוש באינטרנט. ממצאי המחקר גילו שהמכורים לאינטרנט נוטים לחלות בשפעת או צינון ב-30 אחוז יותר מאלה שאינם מכורים לאינטרנט. ממצאים דומים התגלו גם בתסמיני לחץ.

המדענים סבורים שהסיבה לכך טמונה בעובדה שאנשים שמכורים לאינטרנט הם מבודדים מהסביבה ברוב שעות היום, לכן המערכת החיסונית שלהם פחות עמידה מול איומים חיצוניים.

עוד ב-mako בריאות:
>> משהקים בלי הפסקה? כך תעצרו אותם אחת ולתמיד
>> מתי המציאו את הקונדום? ההיסטוריה של אמצעי המניעה
>> כל מה שרציתם לדעת על פריצות דיסק

בנוסף, מסתבר שאנשים שמשתמשים באינטרנט ברוב שעות היום שלהם חשופים יותר לעליית הורמון הקורטיזול, מה שעלול להשפיע על חוסן המערכת החיסונית. "ברגע שמשתמשים באינטרנט יותר מדי, אתם יותר נוטים למחלות", אומר פרופ' רוברטו טרוזלי לדיילי מייל, "הבידוד מהחיידקים של הסביבה ושל אנשים אחרים גורם לנו להיות חסרי אונים מול זיהומים זניחים יותר". ככל שתשבו יותר בבית מול המחשב, כך תהיו לחוצים יותר ובריאים פחות. מזל שיש פייסבוק גם במובייל, כך אפשר להינות מכל העולמות - לבהות במסך בזמן שאתם בחוץ ובין אנשים וחיידקיהם.

>> כואב עד דמעות: הנה 5 המכות הכי כואבות שיש