N12
פרסומת

נחשפה זהות המחבל בפיגוע בבורגס

ביום השנה השני לפיגוע שגבה את חייהם של חמישה ישראלים ובולגרי אחד, הצליחו הרשויות בבולגריה לאתר את זהותו של המחבל המתאבד: ז'ק פיליפ מרטן, אזרח צרפת. גם זהותם של שני הסייענים ידועה, אך הם עדיין לא אותרו

ערד ניר
פורסם:
פיליפ מרטן
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
פיליפ מרטן
המחבל ז'ק פיליפ מרטאן | צילום: רויטרס

שנתיים בדיוק אחרי הפיגוע בבורגס שבבולגריה - אותר ונעצר האחראי למעשה הרצחני. מדובר באזרח צרפתי ששמו ז'ק פיליפ מרטאן. הוא נתפס בעקבות דגימות DNA שנלקחו מזירת האירוע.

פיליפ מרטן נעזר בעוד שני אנשים שזהותם ידועה - האחד הוא אבו חוסיין חוסיין, אזרח אוסטרליה והשני הוא חסן אלחאג', אזרח קנדה. גופתו של של מרטן נמצאה בזירת הפיגוע; השניים האחרים עדיין לא אותרו.

רישיון הנהיגה המזויף של המחבל
רישיון הנהיגה המזויף של המחבל | צילום: רויטרס

הפיגוע הקטלני אירע בדיוק היום (ו') לפני שנתיים. מחבל מתאבד המתין לנחיתה של טיסה עם תיירים ישראלים בנמל התעופה של עיר הקיט שלחופה המזרחי של בולגריה. הוא חיכה במגרש החנייה ליד אחד האוטובוסים שהסיע את המטיילים הישראלים, וכשהאוטובוס היה עמוס ישראלים - פוצץ עצמו. שישה ישראלים נהרגו, יחד עם נהג האוטובוס הבולגרי. יותר מ-30 בני אדם נפצעו.

הפיגוע בבורגס, יולי 2012
הפיגוע בבורגס, יולי 2012 | צילום: רויטרס

מיד לאחר הפיצוץ חיל האוויר וחיל הרפואה ביצעו מבצע גדול כדי לטפל בישראלים הפצועים ולהעבירם לבתי חולים בישראל. זמן קצר לאחר מכן הועברו לארץ גם גופות ההרוגים. ראש הממשלה נתניהו האשים את אירן וחיזבאללה באחריות לפיגוע.