יותר מ-400 אלף תושבים פונו בעקבות ההתרעות על סופת הציקלון "פיילין" שעושה את דרכה אל חופיה המזרחיים של הודו. משקעי הסופה צפויים להכות במדינות אנדרה פרדש ואוריסה עוד בשעות הערב. בשלב זה הרשויות בהודו נערכות לקראת הגעת הסופה שעשויה לגרום לנזקים כבדים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סופת הציקלון "פיילין" הוגדרה על ידי שירותי החיזוי בהודו כ"חמורה ביותר". על פי התחזיות, עם הגעת הסופה לחופים צפויות הרוחות להגיע עד ל-220 קמ"ש. עם זאת, מרכז החיזוי וההתרעה של חיל הים האמריקני בהוואי צופה כי הרוחות עלולות להגיע עד ל-269 קמ"ש.

נמלטים מהסופה, היום (צילום: AP)
מאות אלפים פונו מבתיהם | צילום: AP

גורמים רשמיים בהודו מסרו כי העיר גופאלפור שמדינת אוריסה צפויה להיות היעד הראשון אליו תגיע הסופה. בקרב הרשויות ישנו חשש לפיו נחשול מים שעשוי להגיע לגובה של שלושה מטרים העלול לשטוף את בתי הבוץ המאפיינים את האזור ולהביא לנזק אדיר ברכוש ובנפש.

גלים עד לגובה של 3 מטרים (צילום: רויטרס)
הרוחות צפויות להגיע ל-220 קמ"ש | צילום: רויטרס

הסופה תהיה אינטנסיבית ותכסה שטח נרחב

מנהל רשות החירום באוריסה, נריאן פארטה, אמר "אף אחד לא יורשה להישאר בבתי הבוץ שבאזור החופים". בינתיים, הצבא ההודי נערך לקראת הסופה והכרי על כוננות גבוה בשתי המדינות. מסוקים וחבילות מזון הוכנו מבעוד מועד על ידי הצבא בשעת הצורך לטובת מבצעי חילוץ והצלה באזורים שייפגעו.

הסופה דורגה בקטגוריה החמורה ביותר (צילום: רוייטרס)
בהודו נערכים לסופה, היום | צילום: רוייטרס
הכנות לסופה בהודו, היום (צילום: רוייטרס)
הכנות במזרח המדינה, היום | צילום: רוייטרס

מרכז החיזוי בלונדון סיווג את הסופה בקטגוריה 5 מתוך 5 - הנחשבת לחמורה ביותר. חזאים המקומיים בהודו מרגיעים וטוענים כי גם הסערה תהיה אינטנסיבית ותכסה גם שטח רחב. במקביל פרסם העיתון "טיימס אוף אינדיה" מאמר המזהיר כי החזאים נוטים להמעיט בחומרתה של הסערה.

בהודו טוענים כי הפעם הם מוכנים הרבה יותר ממה שהיו בסופה בשנת 1999, בה נהרגו כ-10,000 בני אדם.