תקרית המרמרה, מאי 2010 (צילום: דו"צ)
תקרית המרמרה, מאי 2010 | צילום: דו"צ

ההתנצלות - וההסתבכות? חודש לאחר שישראל התנצלה בפני טורקיה על הרג תשעת הפעילים הטורקים על סיפון המרמרה ויום לפני שהשיחות על מתווה הפיצויים הצפוי אמורות להתחיל, נראה כי הסדרת היחסים בין ירושלים לאנקרה עומדת שוב בפני משבר. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בני המשפחות של תשעת הפעילים הטורקים שנהרגו על סיפונה של המרמרה במאי 2010 לאחר השתלטות חיל הים על הספינה, מסרבות לדון במתווה הפיצויים המוצע, לפחות עד לאחר שיוסר המצור מעל רצועת עזה - כך דיווחו היום רשתות טלוויזיה בטורקיה.

"מצער אותנו שבמסגרת ההסדר יושגו רק פיצויים כספיים והמטרה האמיתית לשמה משט המרמרה יצא לדרכו לא הושגה - הסרת המצור הישראלי על עזה והבטחת החופש לתושבי הרצועה", אמרה אשתו של אחד הפעילים שנהרגו על סיפון המרמרה. "אנחנו לא מחפשים לדון בפיצויים, אלא מעוניינים להביא לפתרון המשבר בעזה", סיכמה.

"האחראים להרג חייבים לעמוד לדין"

המאווי מרמרה (צילום: AP)
השיחות ייתקלו בקשיים? משט המרמרה | צילום: AP

בנוסף לתביעה להסיר את המצור מעל עזה, הצהירו קרובי ההרוגים כי לא יסירו את התביעות שהגישו נגד חיילי השייטת, שהיו מעורבים בתקרית - סעיף מהותי בהסדר הפיצויים לו התחייבה טורקיה בתמורה להתנצלות. "התביעות לא יוסרו כי האחראים להרג חייבים לעמוד לדין", סיפרה אשתו של פעיל אחר שנהרג במשט.

בנוסף, מתחו בני המשפחות ביקורת על סגן ראש הממשלה הטורקי בולנט ארינק, לו צפוי להיות תפקיד מרכזי בשיחות הפיצויים מול ישראל. בארינק הוטחה ביקורת קשה לפיה הוא ממהר לקדם את שיחות הפיצויים, זאת לאחר התייעצות מינימאלית עם בני המשפחות. "רק בתחילת החודש הודיעו לנו על השיחות הצפויות - הרבה אחרי שישראל הביעה את התנצלותה", האשימו המשפחות.