פוסט הפרידה שכתבה נטלי פורטמן (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של נטלי פורטמן, חדשות)
פוסט הפרידה שכתבה נטלי פורטמן | צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של נטלי פורטמן, חדשות

מותו של ענק הספרות עורר הדים גם בעולם: לא רק בישראל אבלים על לכתו של אחד מענקי התרבות שלנו, הסופר וחתן פרס ישראל עמוס עוז שהלך לעולמו בגיל 79 לאחר מאבק במחלה קשה. שמו של עוז מוכר גם ברחבי העולם - זאת לאחר שכתביו הגיעו כמעט לכל מדינה וספריו תורגמו לשפות רבות. דבר מותו זכה למקום בולט באתרי חדשות רבים בכל רחבי הגלובוס - וזכה גם להתייחסות מהשחקנית ההוליוודית נטלי פורטמן, שביימה ושיחקה בסרט שבוסס על ספרו - והקדישה לו פוסט פרידה מרגש.

 כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

"לבי שבור", כתבה פורטמן בחשבון האינסטגרם שלה, "היום איבדנו נשמה, נפש, לב. עמוס עוז, שהביא כל כך הרבה יופי, כל כך הרבה אהבה וחזון של שלום לחיינו. תנצרו אותו בלבכם וקראו את הספרים המדהימים שלו. אני מוסרת את החיבוק האוהב ביותר שלי למשפחתו, שאותה הוא אהב מאוד".

באתר רשת החדשות האמריקנית CNN זכתה הידיעה על מותו של עוז למקום בעמוד הראשי, שם כונה עוז "אחד הסופרים הפוריים והבולטים ביותר של ישראל". בידיעה שותף הפוסט של בתו, פניה עוז-זלצברגר, שהודיעה ברשתות החברתיות על דבר מותו, לאחר מאבק במחלת הסרטן. ב"ניו יורק טיימס" וב"וושינגטון פוסט", שני גופי תקשורת אמריקנים מרכזיים, בחרו להדגיש את פועלו של עוז למען השלום - והרעיפו שבחים על פועלו הספרותי.  

עמוס עוז חדשות בעולם (צילום: צילום מסך, חדשות)
צילום: צילום מסך, חדשות

רשת החדשות הבריטית BBC דיווחה על מותו של עוז אף היא בעמוד הראשי של אתר האינטרנט שלה, ושם כונה עוז "הסופר עטור השבחים". בכתבה אודותיו הדגישו גם כן הכותבים את היותו של עוז קול בולט בקריאה לשלום בין ישראלים לפלסטינים, ואף שותפה בידיעה תמונה של עוז לצד השחקנית נטלי פורטמן, שביימה את הסרט שבוסס על ספרו "סיפור על אהבה וחושך" - וגם שיחקה בו. לסיקור דומה זכה עוז גם ב-"Guardian" הבריטי.

עמוס עוז חדשות בעולם (צילום: צילום מסך, חדשות)
צילום: צילום מסך, חדשות

בעיתון הגרמני "בילד" ציינו שעוז היה מועמד ותיק לקבלת פרס נובל לספרות וכי היה סופר עטור פרסים. אחד הפרסים שהוענקו לו היה פרס נחשב מאוד לסופרים בגרמניה. עוד ציינו כי היה ממקימי תנועת "שלום עכשיו". כלי תקשורת נוספים במדינה סיקרו את מותו - וכמו בגרמניה, כך גם באיטליה ובצרפת - שם הגדירו אותו עורכי אתר האינטרנט של העיתון "Le Figaro" בכינוי "קאמי הישראלי".

עמוס עוז מאתרים מחול חדשות בעולם (צילום: צילום מסך, חדשות)
צילום: צילום מסך, חדשות

הידיעה על מותו של עוז הדהדה עד לאוסטרליה הרחוקה - שם סיקרה רשת SBS המקומית את מותו וציינה כבר בפסקה הראשונה של הידיעה כי עוז היה "מתומכי פתרון שתי המדינות" בסכסוך הישראלי-פלסטיני.

עמוס עוז חדשות בעולם (צילום: צילום מסך, חדשות)
צילום: צילום מסך, חדשות

גם בעולם הערבי לא נותרו אדישים לידיעה על מותו של הסופר הישראלי הנודע. באתר רשת החדשות אל-ג'זירה דיווחו על מותו בעמוד הראשי, ובגוף הידיעה ציינו כי "עוז לחם במלחמות 1967 ו-1973, אבל לאחר מכן הפך למבקר של כיבוש אדמות שהתרחש בעקבות המלחמות הללו".

עמוס עוז חדשות בעולם (צילום: צילום מסך, חדשות)
צילום: צילום מסך, חדשות

באתר אף הביאו את דבריו של הפעיל הפרו-פלסטיני הבריטי בן ווייט, שהשווה בין דבריו של עוז על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים לבין היחס לו זכו השחורים בדרום אפריקה בתקופת שלטון האפרטהייד - ואמר כי אין כל הבדל ביניהם. גם ברשות הפלסטינית סיקרו את מותו של עוז וציינו את הביקורת שהשמיע כלפי הכיבוש.