חיילים אמריקנים בסוריה (צילום: רויטרס, חדשות)
הסגת הכוחות תיקח לכל הפחות מספר חודשים | צילום: רויטרס, חדשות

כשבוע אחרי הכרזתו המפתיעה של הנשיא טראמפ על נסיגת כוחות הצבא של ארצות הברית מסוריה במהירות יחסית, כעת מסתבר כי לפי לוחות הזמנים שלפיהם עובדים גורמים בצבא האמריקני השלמת הנסיגה תיקח לכל הפחות מספר חודשים, כך פורסם הבוקר (שישי) ברשת ABC.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

"ההחלטה התבשלה כבר זמן מה". בכיר בממשל (צילום: רויטרס, חדשות)
"השבת הכוחות - בצורה מסודרת" | צילום: רויטרס, חדשות

גורמים בצבא הוסיפו כי טרם התקבלה החלטה לגבי קצב הנסיגה של הכוחות מאדמת סוריה והחזרתם בחזרה לארצות הברית. במהלך סוף השבוע האחרון חתם מזכיר ההגנה של ארצות הברית ג'יימס מאטיס על צו המורה לפיקוד הבכיר בצבא להתחיל בתכנון הנסיגה, אך לא ניתנו הנחיות מבחינת קבועי הזמן להשלמת הנסיגה.

הדיווח האחרון סותר את דבריהם של גןרמי צבא, שזמן קצר לאחר הכרזתו של הנשיא טראמפ הודיעו כי יפעלו לפינוי 2,000 החיילים האמריקניים מאדמת סוריה בתוך 30 יום בלבד. אותם גורמים מודים כעת, שלמרות ההצהרות, בעקבות התכנית המתגבשת כעת, קצב הפינוי יואט במידה רבה.

נשיא ארה"ב בביקור כוחות ארה"ב בעירק (צילום: רויטרס, חדשות)
נשיא ארה"ב בביקור כוחות ארה"ב בעירק | צילום: רויטרס, חדשות
זרם פליטים עצום עקב המלחמה במובלעת (צילום: רויטרס, חדשות)
כוחות כורדים בסוריה | צילום: רויטרס, חדשות

התכנית החדשה עולה בקנה אחד עם ההתבטאויות האחרונות של טראמפ כי הוא מצפה שהסגת הכוחות תיעשה בצורה מכוונת ומסודרת. בפגישה עם כוחות אמריקניים בעירק מוקדם יותר השבוע הוא אף התייחס לנסיגה העתידית: "השבת הכוחות לארצות הברית תיערך בצורה חזקה ומסודרת".

עוד הוסיף הנשיא כי בכוונת ארצות הברית להמשיך ולהחזיק כוחות בעירק לפי שעה בכדי למנוע התעוררות מחודשת של כוחות דאע"ש הנמצאים במרחב, על מנת להגן על האינטרסים האמריקניים במזרח התיכון וכדי להמשיך ולפקוח עין על הנעשה באירן.

אחד השיקולים המרכזיים שעומדים לנגד עיני צוות המתכננים הוא ביטחון הכוחות האמריקניים בזמן היציאה מסוריה. גורמים בצבא אף הוסיפו כי התקפות אוויריות של הקואליציה בהשתתפות מטוסים אמריקניים יאבטחו את הנסיגה בזמן אמת מבחינת כוח אש אווירי.

תכנית הנסיגה מתגבשת בימים אלה (צילום: רויטרס, חדשות)
תכנית הנסיגה מתגבשת בימים אלה | צילום: רויטרס, חדשות

לצד זאת, קיים ערפול בנוגע לאפשרות של תקיפות אוויריות אמריקניות על מטרות דאע"ש במרחב לאחר הנסיגה. כמו כן, שיקול נוסף בתכנון הנסיגה לפרטיה נוגע להיבט של החזרת כל הציוד הצבאי מהמזרח התיכון לבסיסי צבא ארצות הברית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו