המתיחות בחצי האי קוריאה: ארצות והברית ודרום קוריאה פתחו הלילה (שני) בתרגיל אווירי משותף בהיקף גדול מאוד, כך נמסר בהודעת משרד ההגנה בסיאול. התרגיל נפתח פחות משבוע לאחר ניסוי השיגור האחרון של צפון קוריאה, שטענה כי מדובר בטיל המתקדם ביותר שלה שמסוגל להגיע לכל נקודה על אדמת ארצות הברית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התרגיל השנתי בין שני הצבאות צפוי להימשך חמישה ימים ומשתתפים בו 230 כלי טיס, בהם כ-20 מטוסי קרב. בפיונגיאנג הזהירו אתמול מפני קיום התרגיל שהיה מתוכנן מראש.

יחזרו לתכנית הגרעין? טיל קוריאני (ארכיון (צילום: רויטרס)
תמונות שפרסמה צפון קוריאה מהשיגור | צילום: רויטרס

במסיבת עיתונאים הבהיר דובר משרד ההגנה של דרום קוריאה, מון סאנג-גיון, כי התמרון המשותף נועד להגביר את יכולות שיתוף הפעולה המבצעיות של ארה"ב ודרום קוריאה בשעת מלחמה. בשבוע שעבר שיגרה צפון קוריאה את מה שלטענתה הוא הטיל הבליסטי הבין-יבשתי המתקדם ביותר בארסנל שלה, טיל ה-"Hwasong15", זאת על אף גינויים וסנקציות בינלאומיות.

ביום חמישי התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדיון מיוחד על שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM) שביצעה צפון קוריאה יומיים קודם לכן. השגרירה האמריקנית ניקי היילי התריעה כי צעדיה האחרונים של המדינה המסוגרת מקרבים את העולם למלחמה, ושיגרה איום מפורש על משטרו של קים ג'ונג-און: "אם תתחיל מלחמה כזאת, אל תטעו - צפון קוריאה תושמד לחלוטין".

בדיון המיוחד, בו השתתפו המעצמות החברות במועצת הביטחון של האו"ם, קרא גם שגריר רוסיה להנהגה בפיונגיאנג לחדול מניסויים בטילים בליסטיים או ניסויי גרעין נוספים. במקביל, הפצירו השגרירים הרוסיים בארצות הברית ובדרום קוריאה שלא לקיים את התרגיל הצבאי המתוכנן בדצמבר, וזאת כדי "לא להצית מצב שנחשב נפיץ ורגיש".

ההישג הצבאי שהביא עמו השיגור המוצלח של הטיל הבליסטי מדגם "הוואסונג-15", שלטענת צפון קוריאה מסוגל לכסות את שטחה של כל ארצות הברית, הביא לחגיגות במדינה. בהודעה רשמית של פיונגיאנג נמסר כי השליט קים ג'ונג-און פיקח "מקרוב" על הניסוי המוצלח, והודגש כי הטיל ששוגר מהווה פריצת דרך חסרת תקדים.