רוחות מלחמה? מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הלילה (חמישי) לדיון מיוחד על שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM) שביצעה צפון קוריאה שלשום. השגרירה האמריקנית ניקי היילי התריעה כי צעדיה האחרונים של המדינה המסוגרת מקרבים את העולם למלחמה, ושיגרה איום מפורש על משטרו של קים ג'ונג-און: "אם תתחיל מלחמה כזאת, אל תטעו - צפון קוריאה תושמד לחלוטין".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בדבריה, הוסיפה היילי כי ארצות הברית אינה מעוניינת בעימות עם צפון קוריאה, אך הבהירה - וושינגטון לא תהסס להגיב אם תידרש לכך. "מעולם לא חיפשנו מלחמה וגם היום אנחנו לא מנסים להגיע למצב שכזה", הסבירה. "אך צעדים כאלו, כמו שיגור הטיל הבליסטי, רק מקרבים את המלחמה ולא מרחיקים אותה".

יחזרו לתכנית הגרעין? טיל קוריאני (ארכיון (צילום: רויטרס)
תמונות שפרסמה צפון קוריאה מהשיגור | צילום: רויטרס

במהלך הדיון דרשה השגרירה האמריקנית מכל המדינות לנתק את קשריהן עם פיונגיאנג - כולל הטלת חרם מוחלט והפסקת הסחר עם המדינה המסוגרת: "השיגור האחרון מצד צפון קוריאה בוצע בטיל שנחשב מתקדם יותר מהפעמים הקודמות. האיום מצדה גובר, והאובססיה של מנהיגה, קים ג'ונג-און, לנשק גרעיני הופכת אגרסיבית יותר".

"מחוייבים לפירוק מנשק גרעיני" (צילום: רויטרס)
קפיצה טכנולוגית - טיל מסוג הוואסונג 15 | צילום: רויטרס
הכנות לשיגור הטיל כפי שתועדו בצ' קוריאה (צילום: Sky News)
הכנות לשיגור הטיל כפי שתועדו בצ' קוריאה | צילום: Sky News

עוד ציינה היילי כי במסגרת המאמצים לבלום את התוקפנות הצפון קוריאנית, שוחח הנשיא דונלד טראמפ עם עמיתו הסיני שי ג'ינפינג, והפציר בו להפסיק לספק נפט לצפון קוריאה: "סין חייבת להראות מנהיגות". בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי נציג פוליטי בכיר באו"ם שוחח עם נציגי המשלחת של צפון קוריאה ושיגר להם מסר ברור: "הפסיקו לבצע צעדים המערערים את היציבות באזור".

היילי בדיון במועב"ט, השבוע (צילום: Sky News)
שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי ושגריר סין | צילום: Sky News

צפון קוריאה: "הניסוי - פריצת דרך ביכולות הטילים"

בדיון המיוחד, בו השתתפו המעצמות החברות במועצת הביטחון של האו"ם, קרא גם שגריר רוסיה להנהגה בפיונגיאנג לחדול מניסויים בטילים בליסטיים או ניסויי גרעין נוספים. במקביל, הפצירו השגרירים הרוסיים בארצות הברית ובדרום קוריאה שלא לקיים את התרגיל הצבאי המתוכנן בדצמבר, וזאת כדי "לא להצית מצב שנחשב נפיץ ורגיש".

ההישג הצבאי שהביא עמו השיגור המוצלח של הטיל הבליסטי מדגם "הוואסונג-15", שלטענת צפון קוריאה מסוגל לכסות את שטחה של כל ארצות הברית, הביא לחגיגות במדינה. בהודעה רשמית של פיונגיאנג נמסר כי השליט קים ג'ונג-און פיקח "מקרוב" על הניסוי המוצלח, והודגש כי הטיל ששוגר מהווה פריצת דרך חסרת תקדים.

קים ג'ונג און. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
חגגו את השיגור | צילום: רויטרס, חדשות
קים חושף פצצת מימן, צפון קוריאה (צילום: KCNA)
מנהיג קוריאה הצפונית | צילום: KCNA

עוד נמסר כי מעבר להצלחה בכך שהטיל הצליח לצאת מהאטמוספירה ולחזור, גם המשגר ששיגר אותו היה מדגם חדש שעל פי הודעת פיונגיאנג עמד גם כן במשימה. ההודעה של צפון קוריאה פורסמה למרות שגורמים מערביים מפקפקים ביכולת של פיונגיאנג לשגר טיל בליסטי שייצא מהאטמוספרה ויחזור אליה. לדברי אותם מומחים, דרושות למדינה המסוגרת מספר שנים עד שתצליח להגיע ליכולת המתקדמת הזו. אחרי השיגור אמש, הודיעה ממשלת יפן כי הטיל שהה באוויר במשך כ-50 דקות ונחת במים הכלכליים של יפן, כ-1,000 קילומטרים ממקום השיגור.