לי שמיר, הקונדיטורית הראשית במסעדה של השף גורדון רמזי, הגיעה לעולם הקונדיטוריה די במקרה. כשהשתחררה מהצבא היא חיפשה לעצמה תחביב והחליטה לנסות את מזלה באופן מקצועי במסעדה "אורנה ואלה" ושם הכול התחיל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אחרי ההתנסות המוצלחת באורנה ואלה היא עברה למסעדת רפאל ובגיל שכמה מחבריה עוד עם התרמילים בטיול של אחרי הצבא היא החליטה ללמוד בישול באופן מקצועי ונסעה לבית ספר לקולינריה בניו יורק.

בניו יורק היא עבדה במאפיית "בושון" היוקרתית, בין לבין עוד עבדה עם הסטון בלומנטל במסעדה שמעוטרת בשלושה כוכבי מישלן ואז הגיעה ההצעה לעבור ללונדון ולעבוד עבור השף גורדון רמזי.

"הוא מת על המתוקים, אז הוא תמיד מגיע ומנשנש", היא מספרת בגאווה על השף המבריק שמחזיק ב-13 כוכבי מישלן וידוע כשף הוולגרי והמאיים מהתכנית "מטבחי הגיהנום". היא מספרת על האדם שמאחורי הדימוי. "הוא תמיד שואל מה שלום כולם ואסור לקרוא לו שף, אלא רק גורדון, הוא בן אדם נעים", היא מספרת. "הוא לא צועק ומקלל כמו שרואים אותו בטלוויזיה.

שמיר מנהלת את הקונדיטוריה במסעדה "הדון קיצ'ן" של רמזי, שמגישה אוכל בריטי עם השראה אירופית ואסייתית ומאז של נכנסה לתפקיד - גם השראה ישראלית. "יש גלידה שאני קוראת לה 'שומשום' אבל למעשה זה חלווה", היא מספרת בגאווה על איך היא מתאימה את החלווה לבריטים.