בעיצומה של סערת ברלין אפשר לטעות ולחשוב שרק מחכים לנו שם ושמחלקים שם חיים טובים לכולם. אבל המציאות במקרים רבים מייאשת, ובברלין הייאוש לא תמיד יותר נוח. "נוצרת איזו תמונה של 'תארוז מזוודה, תעבור ומחכים לך פה חיים מושלמים, והכל טוב וורוד', אבל זה לא המצב", אמרה לחדשות 2 מונה, ישראלית המתגוררת בברלין. "לעבור למדינה אחרת זה קשה, וספציפית ברלין זו לא עיר עשירה. אחוז האבטלה פה מאוד גבוה. זה לא שהישראלים שגרים פה בהכרח מתעשרים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הישראלי שרוצה לחיות בברלין צריך ויזה, את זה הוא יכול לקבל די בקלות. הבעיה מתחילה כשמגיעים לכאן. השפה, העבודה, המגורים, התרבות ואפילו מזג האוויר - כל דבר הופך למכשול פוטנציאלי. "הגעתי לפה בנובמבר לפני שנתיים, היה פה חורף מפחיד מאוד, השלג הגיע עד הברכיים, זה היה חודשים ככה", אמר אוריאל בן דוד, המתגורר בברלין. "התרבות פה שונה לחלוטין. השפה אם אתה לא תדע אותה על בורייה, גם בכתב, ללא שגיאות, בצורה פרפקט, לא תמצא עבודה מכובדת בגרמניה".

הציבור רוצה פתרון ליוקר המחייה (צילום: חדשות 2)
ינטשו לטובת המדפים בגרמניה? ארכיון | צילום: חדשות 2

הנהירה לברלין היא לא עניין חדש, כבר שנים רבות שהיא הופכת למרכז מהגרים בינלאומי. הישראלים הם אחוז קטן יחסית באוכלוסיה, אבל מחזיקים כאן בלא מעט נכסים. בחמש השנים האחרונות מחירי הדיור בברלין יותר מהכפילו את עצמם. האמריקנים, היוונים, הטורקים וגם אנחנו, הישראלים, תרמנו לעליית המחירים הזאת.

בישראל קשה ויקר, זה נכון, אבל כל מקום והבעיות שלו. הקהילה הישראלית כאן תומכת ועוזרת לעוברים לברלין, אבל סביר להניח שזה ידעך אם גלי ההגירה מישראל יגדלו משמעותית, ואם זה יקרה, אפשר לשער שגם התושבים המקומיים יהיו סבלניים פחות.