הימין הקיצוני בגרמניה זוקף ראש, רבבות מפגינים ברחבות: במרחק שעתיים נסיעה מברלין נמצאת העיר דרזדן, בה מדי יום שני צועדים אלפים במחאה נגד המהגרים המוסלמים הנכנסים למדינה. את הצעדות, שבגדולה מהן השתתפו 25 אלף בני אדם, מארגן ארגון "פגידה", ארגון ימין קיצוני הנלחם במה שהוא מגדיר "האסלאמיזציה של גרמניה", ושכמותו קמים ארגונים ברבות ממדינות אירופה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

דרזדן היא דוגמה מצוינת לתהליך הכפול העובר על אירופה: מחד היא מוקד הפעילות של "פגידה", ומאידך היא כר פורה של פעילות התנדבותית רבה המוחה נגד האסלאמופוביה. עם זאת, כמות המפגינים מול אנשי "פגידה" היא זניחה, גם אם נחושה: "הם חייבים להבין שהגיע הזמן להוציא את הלאומנות מהראש, מישהו חייב לומר להם את זה", מתעקש פעיל השמאל ארנסט, "זה הפשיזם המודרני - ככה בדיוק זה התחיל ב-1933, כשהנאצים התחילו לצעוד ברחובות גרמניה".

"האסלאם דת של שלום? בולשיט"

"פגידה" עצמה מתנערת מההשוואה לנאציזם, חרף העובדה כי שמה נקשר בשלל שערוריות, בהן גם זו שהובילה להתפטרות מנהיגה, לוץ בכמן, לאחר פרסום תמונתו מחופש להיטלר. פעיל הימין וולטר מספר כי ניתן לראות את דגל ישראל ברבות מההפגנות: "לוץ בכמן אומר שנוצרים ויהודים חיים ביחד", הסביר.

הפגנה של הימין הקיצוני בגרמניה (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

"אנחנו חווים כעת את מה שישראל חווה כבר 60 שנה, מיום הקמתה", מסביר מייקל שטורצנברג, בכיר בתנועה, "אנשים מפחדים ללכת לכנסיה או לתחנת הרכבת, מחשש שיערפו את ראשם או יותקפו בגרזן. זה יכול לקרות בכל מקום - והפוליטקיאים מתעלמים ומצהירים: 'אנחנו לא במלחמה עם האסלאם, האסלאם היא דת של שלום'. זה בולשיט".

שנאת המהגרים עולה, ועמה גם האנטישמיות (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

"פגידה" אינה מעוניינת להשאר בגדר תנועה בלבד, מחשש הממשל יוציא אותה מחוץ לחוק. משכך, הוקמה גם זרוע פוליטית: מפלגת FDVV, "מפלגה עממית-ליברלית בדמוקרטיה ישירה", שתחתה יתמודדו פעילים בבחירות הבאות. "לא כל המוסלמים מחבלים, אבל כל המחבלים מוסלמים", מבהיר פעיל הימין גונתר, שנכח גם הוא בצעדה.