נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושליט צפון קוריאה קים ג'ונג -און חתמו בפסגה היסטורית על מסמך הבנות הכולל הבטחות של שני הצדדים, ביניהן פירוקה של פיונגיאנג מנשק גרעיני והפסקת האימונים האמריקניים עם דרום קוריאה. משמעותן של ההבנות הללו טמונות בסדרי הגודל האדירים של התחמושת, המטוסים, הפצצות, החיילים והבסיסים הנמצאים באזור חצי האי הקוריאני.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לצפון קוריאה יש עד 60 פצצות גרעיניות ומספר לא ידוע של פצצות מימן עוצמתיות. בשנה שעברה השלימה פיונגיאנג פיתוח וניסוי של טילים ארוכי טווח שמכסים כמעט את כל שטח העולם. לפיכך, גם וושינגטון הבירה, הממוקמת בקצה הרחוק של ארה"ב, נמצאת בטווח הפגיעה.

ארה"ב מנגד מחזיקה בקוריאה לבדה 28,500 חיילים המוצבים ב-15 בסיסים ברחבי המדינה. ומסביב לחצי האי, המטרייה הצבאית האמריקנית עצומה - ביפן יש כ-40 אלף חיילים אמריקניים בעשרה בסיסים, לכל זה מצטרף הצי השביעי שמונה 20 אלף חיילים וכולל נושאת מטוסים גרעינית שמוצבת באזור באופן קבוע. בגואם יש בסיס גרעיני אמריקני המונה 3,000 חיילים וכולל טילים בין יבשתיים ומפציצים אסטרטגיים. בנוסף פרוסים כוחות של צבא ארה"ב בהוואי ובאוקיינוס ההודי.

כשהצפון קוריאנים מדברים על פיזור הם מתכוונים להרחקת כל הכוחות האמריקניים שמהווים עליהם איום אסטרטגי. טראמפ רואה במטרייה האדירה הזו עול כלכלי על ארה"ב וכבר הצהיר שבשלב הראשון ייפסקו התרגילים היקרים המתקיימים עם דרום קוריאה. בשלב השני השאלה המרכזית תהיה האם טראמפ ישיב לארה"ב כוחות המוצבים בגבול וזה עוד בטרם יוכח שהצפון אכן התפרק מנשק וטילים.

נושאות מטוסים בחצי האי הקוריאני (צילום: רויטרס, חדשות)
נושאות מטוסים בחצי האי הקוריאני | צילום: רויטרס, חדשות

אולם למרות הצהרתו של טראמפ, הכוחות האמריקניים בחצי האי טוענים שלא קיבלו כל הנחייה להפסיק את התרגילים המשותפים. "לפיקוד כוחות ארה"ב בקוריאה לא נודע על כל עדכון בנוגע לקיום או ביטול התמרונים, לרבות בעניין התרגיל הצפוי בסתיו", מסרה דוברת הפיקוד, סא"ל ג'ניפר לובט בהודעה רשמית. "בתיאום עם השותפים שלנו נמשיך בגאנט הצבאי הנוכחי עד שנקבל הוראה עדכנית יותר ממשרד ההגנה או הפיקוד הפיסיפי-הודי".

גם בסיאול הופתעו לשמוע את ההכרזה של טראמפ על ביטול התמרונים. בלשכת נשיא דרום קוריאה מסרו כי דבריו של הנשיא האמריקני מחייבים בירור לגבי משמעותם. "בשלב הזה, אנחנו צריכים לברר את המשמעות המדויקת לגבי כוונותיו של הנשיא טראמפ". עם זאת, הנשיא מון ג'יאה אין אמר כי ההסכם שנחתם בסינגפור עשוי להביא לסיום המלחמה הקרה