N12
פרסומת

הפיגוע בשטוקהולם: מצוד אחר חשוד

הרשויות בשבדיה דיווחו כי המשאית שהתנגשה במרכז המסחרי וגרמה למותם של 3 בני אדם, נגנבה מוקדם היום. כעת מפרסמת המשטרה את תמונתו של החשוד, ומבהירה כי לא היו התרעות מודיעיניות לפני הפיגוע

אלעד שמחיוף
פורסם:
אקילוב, כפי שתועד במצלמות האבטחה
צילום: sky news
הקישור הועתק
אקילוב, כפי שתועד במצלמות האבטחה
החשוד בדריסה | צילום: sky news

אחרי אירוע הדריסה בו נהרגו שלושה בני אדם היום (שישי) בבירת שבדיה שטוקהולם, המשטרה במדינה פרסמה תמונה של חשוד במעורבות במעשה. לדברי מפקד מחלקת המבצעים המיוחדים של המשטרה השבדית, מאטס לופבינג, התמונה צולמה במצלמת אבטחה, קרוב מאוד לשעת האירוע במרכז העיר ובמרחק קצר ממקום ההתרחשות.

"יש לנו תמונה של אדם שנראה במיקום האירוע ובאותה שעה. אנחנו רוצים ליצור איתו קשר", אמר לעיתונאים. בתמונה המטושטשת נראה אדם שלובש ג'קט ומכנסיים כהים וחולצת "טי" בהירה.

שלושה בני אדם נהרגו ורבים נוספים נפצעו היום לאחר שמשאית דהרה לעבר העוברים והשבים ברחוב במרכז עיר הבירה שטוקהולם. במשטרה השבדית אמרו כי ייתכן שמדובר באירוע טרור. במשטרה אף הזהירו את התושבים מהגעה למרכז העיר לאחר האירוע.

ראש הממשלה השבדי סטפן לפבן אמר כי "כל הסימנים מעידים על כך שמדובר בפיגוע טרור". הוא הוסיף כי ארצו נמצאת תחת מתקפה. החברה שבבעלותה המשאית הדורסת אישרה זמן קצר לאחר האירוע כי הרכב נגנב מוקדם יותר היום.

זירת הפיגוע בבירת שוודיה
צילום: רויטרס
פרסומת
3 בני אדם נהרגו
3 בני אדם נהרגו | צילום: sky news

על פי דיווחים של עדי ראייה, המשאית התנגשה בחנות כלבו באחד מרחובות הקניות המרכזיים בעיר. כוחות משטרה גדולים הגיעו לזירה, ותנועת הרכבת התחתית בכל העיר הופסקה בעקבות האירוע. אחד מעדי הראייה סיפר לעיתון מקומי כי ראה "מאות בני אדם נסים על נפשם". על פי דיווח נוסף, זמן קצר לאחר הדריסה נשמעו יריות ממוקד נוסף במרכז העיר, לא רחוק מהזירה.

דריסה שוודיה
צילום: סוכנות שוודית

עד ראייה נוסף, דימיטריס, תיאר את הפניקה אחרי האירוע. "הלכתי לרחוב הראשי כשמשאית גדולה הגיחה משום מקום", סיפר. "לא יכולתי לראות אם מישהו נוהג בה אבל זה יצא משליטה, ראיתי לפחות שני בני אדם נדרסים. רצתי משם מהר ככל שיכולתי".