"נכבד את החלטת הבריטים". אובמה וקמרון (צילום: רויטרס)
"נכבד את החלטת הבריטים". אובמה וקמרון | צילום: רויטרס

"ארה"ב ובריטניה יישארו שותפות חזקות": נשיא ארה"ב, ברק אובמה, התייחס היום (שישי) לראשונה לתוצאות משאל העם בבריטניה ואמר כי הוא מכבד את ההחלטה של תושבי הממלכה לעזוב את האיחוד האירופי. אובמה הוסיף כי היחסים של ממשלו עם בריטניה ועם מדינות האיחוד יישארו חזקים וטובים.

עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

"אזרחי הממלכה המאוחדת הביעו את דעתם ועלינו לכבד זאת", הצהיר הנשיא האמריקני. "בריטניה ומדינות האיחוד האירופי יישארו שותפות בלתי נפרדות של ארה"ב, אפילו כשהן מתחילות את המשא ומתן על היפרדותן".

מעט לפני הצהרתו של אובמה, התייחס לנושא גם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שאמר כי תוצאות משאל העם מביעות את חוסר הרצון של הבריטים מהביורוקרטיה של האיחוד. "אנחנו לא התערבנו בשום צורה במשאל העם הזה", הבהיר הנשיא הרוסי.

"נעבוד למען חוזק האיחוד". מרקל והולנד (צילום: רויטרס)
"נעבוד למען חוזק האיחוד". מרקל והולנד | צילום: רויטרס

את הדברים אמר פוטין במהלך ביקור באוזבקיסטן והקפיד לדחות את הטענות כלפיו לפיהן הוא ומדינתו רצו בתוצאה המפתיעה. "אלו האשמות חסרות שחר, העזיבה של בריטניה תשפיע על רוסיה באופן חיובי ושלילי כאחד", אמר.

עוד מדינות יילכו בעקבות בריטניה?

לצד השמחה הזהירה שהפגין הנשיא הרוסי, קנצלרית גרמניה מרקל התייחסה לנושא בכובד ראש - וקבע להיפגש עם עמיתה הצרפתי פרנסואה הולנד. "האיחוד חזק מספיק כדי לפתור את המצב החדש, אל לנו להסיק מסקנות מהירות שיביאו לפילוג נוסף", הצהירה.

ובצרפת נשמעים גם קולות אחרים: מנהיגת החזית הלאומית, מרין לה-פן, הצהירה כי החלטתה של בריטניה לעזוב את האיחוד האירופי היא "ניצחון לחירות". לדבריה, על צרפת ועל מדינות נוספות באיחוד לערוך משאלי עם דומים בעקבותיה של בריטניה: "עזיבת האיחוד תהיה נושא מרכזי במערכת הבחירות לנשיאות באפריל 2017".

משאל עם גם בצרפת? מרין לה פן (צילום: רויטרס)
משאל עם גם בצרפת? מרין לה פן | צילום: רויטרס

מלבד לה-פן, גם מנהיג המפלגה המקדמת מדיניות קשוחה נגד המהגרים בהולנד, הביע עמדה דומה לפיה על מדינתו ללכת בעקבות בריטניה - ולערוך משאל עם בו יישאלו אזרחי המדינה שבמערב היבשת, האם להישאר חלק מהאיחוד האירופי או לא. "ההולנדים ירצו לקבוע בעצמם את מדיניות ההגירה שלהם, את מדיניות פתיחת הגבולות שלהם ואת התקציב שלהם", הצהיר.

נתניהו וקמרון. ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
נתניהו וקמרון. ארכיון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס לטלטלה הבריטית - שבשיאה התפטרותו מתפקידו של עמיתו הבריטי, דיוויד קמרון: ״אני מעריך מאוד את ראש ממשלת בריטניה דייודי קמרון, מנהיג בעל שיעור קומה וידיד אמת של ישראל והעם היהודי. שיתוף הפעולה בין בריטניה לבין ישראל התהדק מאוד בשנות כהונתו בתחומי הביטחון, הכלכלה והטכנולוגיה, ויחד הנחנו יסודות איתנים להמשך שיתוף פעולה זה".