"נראה כי לא תהיה עסקה טובה יותר", זריף (צילום: AP, חדשות)
מוחמד ג'וואד זריף | צילום: AP, חדשות

חברי פרלמנט באירן מפעילים לחץ כבד על שר החוץ המתפטר מוחמד ג'וואד זריף לחזור בו מהודעתו ולא לעזוב את תפקידו. ראש הסגל של נשיא אירן הצהיר הבוקר (שלישי) כי הנשיא חסן רוחאני עדיין לא קיבל את התפטרותו של זריף ואף שלח לביתו שליחים על מנת שישכנעו אותו להמשיך בתפקידו. "הוא נמצא בחזית המאבק שלנו נגד ארצות הברית", אמר רוחאני.  

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

אתמול הגיעו שליחים מטעמו של נשיא אירן לביתו של שר החוץ המתפטר וניסו לשכנע אותו להישאר בתפקידו. על פי הדיווחים, השליחים התנצלו בפניו על כך שהוא לא עודכן בדבר הפגישה עם נשיא סוריה בשאר אל אסד, שהתקיימה בתחילת השבוע וטענו כי העובדה שלא נכלל ולא עודכן עליה נבעה מכשל ניהולי ולא מכוונת זדון. זאת למרות שבמהלך הביקור הודה אסד למשרד החוץ האירני בראשותו של זריף.

אסד וחמינאי (צילום: סוכנות הידיעות האירנית FARS, חדשות)
אסד נפגש עם חמינאי | צילום: סוכנות הידיעות האירנית FARS, חדשות

סוכנות הידיעות האירנית דיווחה כי בפרלמנט המקומי מפעילים לחץ כבד על זריף לחזור בו והבוקר חתמו 150 מחבריו (מתוך 290) על מכתב לנשיא רוחאני ודרשו ממנו לא לקבל את התפטרותו של שר החוץ. הבורסה באירן הגיבה להודעת ההתפטרות של זריף עם ירידת שערים חדה בשעות הראשונות של יום המסחר.

ראש הממשלה נתניהו הגיב הבוקר בחשבון הטוויטר שלו להתפטרות של זריף וכתב: "הלך זריף, ברוך שפטרנו. כל עוד אני כאן לאירן לא יהיה נשק גרעיני. גם שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו הגיב למהלך המפתיע: "מדיניות ארה"ב לא השתנתה, המשטר האירני חייב להתנהג כמו מדינה נורמלית".

תגובת רה"מ להתפטרות זריף (צילום: מתוך טוויטר, חדשות)
תגובת רה"מ להתפטרות זריף | צילום: מתוך טוויטר, חדשות

הודיע במפתיע על התפטרות מתפקידו

שר החוץ האירני, מוחמד ג'וואד זריף, הודיע אמש במפתיע על התפטרותו - החלטה עליה הודיע בפוסט באינסטגרם. "אני מתנצל בפניכם על כל חוסר ההצלחות בשנים האחרונות בהן כיהנתי כשר החוץ", כתב. "אני מודה לעם האירני ולאנשי הממשל". באירן מעריכים כי זריף החליט להתפטר אחרי שלא עודכן על ביקור הפתע של נשיא סוריה, בשאר אל אסד, במדינה.

זריף, המכהן בתפקידו מאז אוגוסט 2013, במקומו של עלי אכבר סאלחי - בחירה של חסן רוחאני. בין השנים 2002 ו-2007 שימש זריף כשגריר אירן באו"ם, ושמו נקשר ב-2003 ל-"Grand Bargain" תוכנית לכאורה שמטרתה הייתה להגיע לפתרון סוגיו בעייתיות.