"התחושה היא שאנחנו במלחמה", כך מספר היום (רביעי) קסוואר קלארסה, עיתונאי מאיסלמבאד בירת פקיסטן, בריאיון לחדשות Online בעקבות ההסלמה בעימות עם הודו. לדבריו, הצבא בכוננות גבוהה מאוד וכל האומה בפקיסטן מתייצבת מאחוריו."אלו ימים מאוד מתוחים וקריטיים, שני הצדדים מרגישים את זה ושניהם מבצעים מהלכים מסוכנים", אמר לאחר שהופלו מטוסי הקרב ההודיים.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

עם זאת, קלארסה מאמין שהעימות החריף לא יתפתח למלחמה כוללת משום ששתי המדינות הן מעצמות גרעין: "אנחנו לא מרגישים שאנו חיים תחת איום גרעיני, האומות יודעות היטב מהם הסיכונים והם יפגינו איפוק".

באשר לשאלה מי אשם בהידרדרות הוא עונה בנחרצות ומאשים את הודו: "למתקפה של הודו שלשום אין שום הצדקה. היא תקפה ללא הצדקה ואזהרה מטרות בפקיסטאן, הפרה את החוק ונכנסה למרחב האווירי של פקיסטאן - אני חושב שהודו היא זו שאשמה בהתדרדרות". 

העיתונאי קסוואר קלארסה (צילום: מתוך עמוד הטוויטר, חדשות)
העיתונאי קסוואר קלארסה | צילום: מתוך עמוד הטוויטר, חדשות

הבוקר חיל האוויר של פקיסטן הפיל שני מטוסי קרב הודיים לאחר שחצו את הגבול בקשמיר, ושני טייסים הודים נשבו. האירוע התרחש יממה לאחר שמטוסי קרב הודיים נכנסו לפקיסטן בפעם הראשונה מאז המלחמה שהתחוללה ב-1971, אך לאחר המקרה הודיעה פקיסטן כי היא אינה מעוניינת להסלים את המצב ולהגיע למלחמה.

גורמים באזור שבקשמיר תחת שליטת הודו אמרו כי שני טייסים ואזרח נהרגו לאחר שמטוס התרסק בקשמיר. לפי חברות תעופה בהודו, חלק מהמרחב האווירי במדינה נסגר וטיסות הושהו. גם בפקיסטן נסגר חלק מהמרחב האווירי.

המתיחות בין שתי מעצמות הגרעין התעצמה לפני שבועיים בשל פיגוע התאבדות באזור שבשליטת הודו בקשמיר, ובו נהרגו 40 שוטרים צבאיים הודים. עם זאת העימות הגיע לשיא ביום שלישי, אז תקפה הודו אזור שלטענתה היה בסיס צבאי של פקיסטן. ביום שלישי התבצעו חילופי ירי באזור הגבול שהובילו להרוגים, לפצועים ולפאניקה של תושבים במקום.

מטוסי קרב של חיל האוויר ההודי (צילום: AP, חדשות)
מטוס קרב בהודו | צילום: AP, חדשות

בעקבות האירועים שהחלו בשלישי שוחח מזכיר המדינה האמריקני עם שרי החוץ של שתי המדינות וביקש מהן להימנע מ"פעילות צבאית עתידית" לאחר המתקפה האווירית בשלישי. "אני מבקש מכן להימנע מהסלמה בכל מחיר", אמר פומפאו. "אני קורא לכם לקדם תקשורת ישירה כדי להימנע מפעילות צבאית".

גבול הודו פקסיטן (צילום: AP, חדשות)
גבול הודו פקסיטן | צילום: AP, חדשות

שתי המדינות נלחמו בעבר שלוש פעמים מאז העצמאות מבריטניה ב-1947 והגיעו למשבר חריף ב-2002 לאחר מתקפה של חמושים פקיסטניים על הפרלמנט ההודי.