N12
פרסומת

פומפאו: "האנטי ציונות היא סרטן"

מזכיר המדינה האמריקני נאם בוועידת איפא"ק ואמר בתוקף כי אנטי-ציונות "היא אנטישמיות לכל דבר". לדבריו עליית האנטישמיות היא "גרורות סרטניות" בעולם והוסיף כי ממשל טראמפ יתנגד לכך בתוקף

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם: | עודכן:
פאומפאו בוועידה
צילום: AP, חדשות
הקישור הועתק
פאומפאו בוועידה
פאומפאו בוועידה | צילום: AP, חדשות

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו התייחס הלילה (שלישי) במהלך נאום באיפא"ק לגל האנטי ציונות השוטף את עולם לדבריו. "אנטי ציונות ואנטישמיות הן כמו גרורות סרטן במזרח התיכון, אירופה ובארה"ב", טען הבכיר ואמר כי המגמה חדרה לשיח הציבורי דרך תנועות החרם השונות ופעיליה בקמפוסים.

בנאומו בוועידה הפרו ישראלית בוושינגטון תקף פומפאו ישירות את מפלגת הלייבור הבריטית ומנהיגה ג'יימס קורבין. לדבריו התנהלות קורבין היא "בושה לאומית לבריטניה" והאשים את המנהיג הקיצוני ומפלגתו באנטישמיות ממסדית.

פומפאו אף חשף בנאומו נתונים מטרידים על העלייה במפר הגילויים האנטישמיים בארצו. על פי נתונים שהציג מספר התקיפות נגד יהודים בארה"ב שילש את עצמו מאז 2017. "ממשל טראמפ מתנגד באופן חד משמעי ואף נלחם ללא הרף באנטי ציונות", אמר פומפאו והבהיר: "אנטי ציונות היא אנטישימיות לכל דבר".

עוד הוסיף מזכיר המדינה ואמר כי "כמה מחברי הקונגרס תומכים באנטי ציונות". אך הדגיש, "לבקר את מדיניותה של ישראל זה דבר מקובל בדמוקרטיה, אבל לבקר את זכות קיומה של ישראל אינו דבר מקובל".