כבר שישה ימים שוונצואלה מנותקת מחשמל. בתים רבים נותרו בלי מים, רבים מהאזרחים הגיעו לצינורות שמנקזים את מי הגשמים כדי לאסוף אותם - על גדות נהר הביוב בבירה קראקס. אחד מהם, גומז, הצטופף סביב צינור שבור על גדת נהר גוואירה: המים מעופשים, אך הוא מתכוון להשתמש בהם רק לשטיפה ולא לשתייה. הוא סיפר על המצב הקשה: "אתה לוקח מים מכל מקום שאפשר למצוא אותם, אין מים בשכונות".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

המחסור במים היא כנראה התופעה המדאיגה ביותר, אך רק אחת מרבות שמשפיעה מאוד על חיי תושבי המדינה המנותקים. את הניתוק, לפי הממשל של הנשיא מדורו, גרמה מדיניות החוץ של האמריקנים ותמיכתם במתנגדיו. מדורו נתן לאחרוני הדיפלומטים בוונצואלה אולטימטום עד ליום לחמישי שעליהם לעזוב את המדינה, אך רבים כבר לא רואים בו ובממשל שלו משטר לגיטימי.

התשתיות קורסות בקראקס (צילום: רויטרס, חדשות)
התשתיות קורסות בקראקס | צילום: רויטרס, חדשות

ניתוק המדינה מרוב התשתיות היא הצעד האחרון בקריסת הכלכלה של ונצואלה. מוצרי יסוד כמו קמח או נייר טואלט הם מותרות שלא רבים מרשים לעצמם. יורפליז, תושבת קראקס, סיפרה: "אני לוקחת מים כדי לשטוף את השירותים ולהתרחץ. אי אפשר לשתות אותם. אין לנו מים או חשמל".

העיר קראקס, בירת ונצואלה, צורכת בכל שנייה 20 אלף ליטרים של מים. השבוע, הזרם נפסק ורבים יצאו להפגין נגד המשטר. "איך נגיד לילדים שלנו שאין מים, שאין שירותים לטלפונים ניידים, שאין חשמל, שאין כלום? עד מתי זה יימשך?", אמרו המפגינים. "מדורו, תפרוש כבר. תפרוש".

הרעב מתפשט ברחובות המדינה (צילום: רויטרס, חדשות)
ונצאולה קורסת | צילום: רויטרס, חדשות

המפגינים חסמו את אחת הדרכים המרכזיות בעיר הבירה. בבתי החולים, לרבים אין כוחות לצאת ולהפגין. שם, רבים משלמים על המשבר הזה - בחייהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו