חג המבצעים השנתי של אמזון מגיע (צילום: RF123, חדשות)
מדיניות חדשה תגביל את אמזון | צילום: RF123, חדשות

לאור ההצלחה של סין בקידום חברות טכנולוגיה מקומיות אל מול התחרות של ענקיות הטכנולוגיה מהמערב, גם הודו מתכננת להחמיר את המגבלות על החברות האמריקניות שפועלות בתחומה כמו: אמזון, וולמארט ופייסבוק. לקראת הבחירות במדינה שייערכו בחודשים הקרובים, ממשלת הודו מגבירה את הלחץ על חברות זרות ומשנה את המדיניות בשביל לתעדף את החברות המקומיות.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

שרת התקשורת של הודו ארונה סונדרארג'ן אמרה בשבוע שעבר בפגישה סגורה עם נציגי חברות סטארט-אפ הודיות כי הממשלה תנקוט בקרוב צעדים לתעדוף של חברות המקדמות את האינטרס הלאומי. בנוסף טענה כי קובעי המדיניות בהודו הבחינו בהצלחתן של ענקיות האינטרנט הסיניות וציינה כי הרעיון הוא לקדם חברות הודיות "שיהפכו למובילות עולמיות".

אחד הגורמים לתגובת הנגד החריפה בהודו הוא הצלחתן האדירה של חברות אמריקניות בגבולותיה וההשקעות העצומות שלהן במדינה. אמזון נחלה הצלחה מסחררת והפכה לקמעונאית המקוונת הגדולה ביותר בהודו בשנים האחרונות. בשנה שעברה וולמארט רכשה את "פליפקרט", חברת הקניות המקוונות הגדולה ביותר בהודו, תמורת 16 מיליארד דולר - בעסקה הגדולה ביותר בתולדות החברה.

פייסבוק הודיעה: התקלות תוקנו (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

המתח העמיק בשנה שעברה, כשממשלת הודו החליטה לגבש שורת תקנות ברורה בשוק הקניות המקוונות, וכינסה נציגים של חברות מקומיות כדי לשמוע את הצעותיהן. בטיוטת מסמך המדיניות שגובשה נכתב כי המטרה היא "עידוד חדשנות מקומית וקידום הכלכלה הדיגיטלית המקומית, כדי שהודו תשיג את המעמד המגיע לה מול השחקניות העולמיות הדומיננטיות".

קוראים לסוף העידן של "קולוניאליזם הנתונים"

מוקש אמבני, האיש העשיר ביותר בהודו, הזכיר בהקשר זה את שמו של המנהיג הרוחני, מהטמה גנדי, וקרא לסוף עידן "קולוניאליזם הנתונים" מצדן של החברות הזרות. מספר מנהלי תאגידים הודים אחרים התנסחו בחודשים האחרונים באופן דומה, וטענו כי בקרוב ייערכו בהודו הבחירות הכלליות ומעט מאוד פוליטיקאים יהיו מוכנים להצטייר כתומכיהם של חברות זרות.

במקביל, המפקח על התקשורת בהודו פרסם בקשה לתגובות הציבור, בנוגע לתקנות חדשות שעשויות לאלץ את "ווטסאפ" וחברות אחרות להתיר לרשויות לקרוא מסרים מקודדים של משתמשים מטעמי הביטחון הלאומי. אם פייסבוק, שוואטאספ בבעלותה, תחליט לשתף פעולה עם הרשויות בהודו, תקנה זו עלולה לאיים על צמיחת ווטסאפ במדינה ולפגוע בתדמיתה כשירות מסרים בטוח בעולם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו