פייסבוק ,פלאפון,איפון (צילום: רויטרס, חדשות)
מנצלת את כוחה לרעה? פייסבוק | צילום: רויטרס, חדשות

הרשות להגבלים עסקיים בגרמניה אסרה היום (חמישי) בצעד חסר תקדים על הרשת החברתית הגדולה בעולם לשלב במאגר המידע שלה נתונים על משתמשיה מאתרים ואפליקציות שאינן בבעלותה. המשמעות היא שהחברה תוכל לעשות שימוש במידע הלקוח רק מאפליקציות אינסטגרם, וואטסאפ ופייסבוק - וגם אז כפוף להסכמת המשתמש בלבד - ולא תורשה להשתמש במידע שמגיע מצד שלישי כפי שעשתה עד כה. לפייסבוק ניתן חודש לערער על ההחלטה לפני שהיא תיכנס לתוקף.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

שינוי המדיניות מצד הרשות להגבלים עסקיים מגיע בעקבות בדיקה מקיפה שנפתחה בגרמניה, לאחר שנחשפו בשנים האחרונות מספר ליקויים בכל הנוגע לשמירה על פרטיותם וביטחונם של משתמשי בפייסבוק. בין המקרים היו דליפת מידע של עשרות מיליוני משתמשים בפרשת "קיימברידג' אנליטיקה" וכן הניסיון שיוחס לרוסיה להשפיע על תוצאות הבחירות בארה"ב.

"לעתים קרובות המשתמשים ברשת אינם מודעים לאופן שבו המידע שלהם משותף, ולא יכולים למנוע זאת אם ברצונם להמשיך להיות חברים בה", אמרה שרת המשפטים הגרמנית קתרינה בארלי. "עלינו למנוע מהחברה לנצל לרעה את כוחה ואת מאגר הנתונים הענק שברשותה".

הנהלת פייסבוק הודיעה שבכוונתה לערער על ההחלטה, שלטענתה חורגת ממדיניות הפרטיות של האיחוד האירופי שנכנסה לתוקף בשנה שעברה. ממשלת גרמניה הגיבה לכך בהודעה כי אם החברה לא תיישם את ההחלטה מרגע כניסתה לתוקף, היא עלולה לספוג קנסות שמסוגלים להגיע עד ל-10% מהכנסותיה השנתיות של הרשת החברתית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו