המתיחות בין טורקיה להולנד מחריפה: על פי דיווחים בסוכנויות הידיעות, אלמוני טיפס על גג הקונסוליה ההולנדית באיסטנבול, והחליף את הדגל ההולנדי בטורקי. בצילומים שמגיעים מהמקום נראה האיש עומד על הגג וצועק "אללה אכבר". במקביל, גורמי הממשל בטורקיה ממשיכים להטיח האשמות וגידופים כלפי הולנד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מחוץ לקונסוליה עמדה קבוצה של אנשים שבידיהם דגלי טורקיה: המפגינים צעקו "הולנד הארורה", ו"הולנד הגזענית". בקונסוליה הורידו מאוחר יותר את הדגל הטורקי והחזירו את זה ההולנדי.

בתוך כך, שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושאולו, שעליו אסרה ממשלת הולנד להגיע לשטחה בחודש הבא, אמר כי הוא "ממתין לראות אם אירופה תגנה את המעשה הפשיסטי של הולנד". הוא הוסיף כי התנצלות בלבד מצד הולנד לא תספיק.

דגל טורקיה על קונסוליית הולנד באיסטנבול לאחר פריצה (צילום: מתוך הטוויטר)
צילום: מתוך הטוויטר
דגל הולנד שב להתנוסס על קונסוליית הולנד באיסטנבול (צילום: מתוך הטוויטר)
צילום: מתוך הטוויטר

לטור הפרשנות של ערד ניר על המשבר בין טורקיה להולנד 

השרה הוגדרה כאישיות בלתי רצויה

השרה הטורקית לענייני משפחה, פאטמה בטול סאיין קאיה, שהודיעה כי תגיע להולנד ברכב מגרמניה בשל האיסור שהוטל על שר החוץ הטורקי לנחות במדינה - עוכבה על-ידי המשטרה כשהייתה בדרכה לקונסוליה הטורקית ברוטרדם. בעקבות הצעד, דווח כי אנקרה סגרה את שגרירות הולנד "מסיבות ביטחוניות". מאוחר יותר לפנות בוקר הגדירו הרשויות בהולנד את השרה כ"זרה בלתי רצויה" וגרשו אותה בחזרה לגרמניה.

עם בואה לגבול עם גרמניה כתבה השרה בעמוד הטוויטר שלה כי מדובר ב"מעשה פשיסטי" וכי "העולם כולו צריך לפעול נגד היחס שקיבלה". ראש ממשלת טורקיה התייחס אף הוא לאירוע ואמר כי ארצו "תגיב בעוצמה" לגירוש השרה. לדבריו, "לשרה יש חסינות דיפלומטית והיחס שקיבלה היה לא מקובל". יילדרים אמנם קרא לאזרחים הטורקים במדינות האירופיות שלא לבצע פרובוקציות, אך הפציר בהם להצביע בעד השינויים החוקתיים במשאל העם שיתקיים בטורקיה ועתיד להפוך את המשטר במדינה לנשיאותי.

שר החוץ הטורקי נוחת בצרפת (צילום: רויטרס)
שר החוץ הטורקי נוחת בצרפת | צילום: רויטרס

אמש צעדו כ-100 בני אדם באיסטנבול במחאה על החלטת הולנד לגבי שר החוץ הטורקי וברוטרדם מחו מאות מפגינים פרו-טורקים מחוץ לקונסוליה הטורקית כשהם מניפים את דגלי טורקיה. כמה שעות אחר כך פיזרו שוטרים מקומיים את ההפגנה ופינו את המוחים.

משרד החוץ הטורקי הסלים את תגובתו ואמר כי באנקרה "לא מעוניינים בשובו של השגריר ההולנדי למדינה לזמן הקרוב". עוד נאמר כי "הוסבר לעמיתינו בהולנד שההחלטות האחרונות נגד טורקיה והקהילה ההולנדית-טורקית יגרמו לבעיות חמורות במישורים הדיפלומטי והכלכלי".

ראש הממשלה ההולנדי רוטה (צילום: רויטרס)
"אמירה מטורפת". ראש ממשלת הולנד | צילום: רויטרס

אמש תקף נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן את ממשלת הולנד וכינה את אנשיה "נאצים ופשיסטים", בעקבות סירובה להתיר לצ'אושולו לנחות בעוד כחודש ברוטרדאם לעצרת תמיכה בו. ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה, הגיב ואמר כי אמירתו של ארדואן "מטורפת" וכי הוא "עבר את הגבול". בעקבות האירוע הזה - הודיעה שרת המשפחה הטורקית כי תגיע לעצרת במכונית - אך כאמור עוכבה. שר החוץ הטורקי אמר כי "למעשיה של הולנד יהיו השלכות".

מאות מפגינים (צילום: רויטרס)
מאות מפגינים | צילום: רויטרס