בעוד מטחי הרקטות ממשיכים לנחות בדרום לאורך כל השבת - צה"ל ממשיך בתקיפות ברצועת עזה. בשעות הצהריים אמנם הוכרז כמדי יום על "הפוגה הומניטרית", אולם גם בשעות אלה המשיך חיל האוויר לתקוף - בעיקר משגרי רקטות או באזורים מרוחקים מבתי מגורים. עם תום ההפוגה, שבו חיל האוויר וכוחות צה"ל בתקיפות אינטנסיביות לאורך כל הרצועה.

בשעות הצהריים דווח מעזה, כי 8 בני אדם נהרגו מפגז טנק שנחת בחצר בית בג'בליה, חלק מההרוגים בני משפחה אחת. בדיווח נוסף נמסר על אשה שנהרגה מפגיעת פגז באזור רפיח.

מתחילת הלחימה נהרגו בעזה למעלה מ-800 בני אדם ונפצעו למעלה מ-3000, כך לפי דיווחי הפלסטינים מתוך הרצועה. להערכת המקומיים, יותר ממחצית ההרוגים הם אזרחים.

תורים ארוכים למזון ותרופות

כתבנו בעזה, סלימאן א-שאפעי, מדווח כי המצב ההומניטארי בעזה מתדרדר מיום ליום. לצד החוסר במזון ותרופות, תושבי הרצועה אנוסים להישאר בבתיהם עקב הפחד מפגזי צה"ל. ההפוגה ההומניטרית, שהחלה בצהריים, איפשרה לתושבי הרצועה לקחת פסק זמן קצר בו יכלו לצאת מבתיהם ולצאת להצטייד במזון ותרופות. תורים ארוכים נצפו ליד השווקים ומרכולי המזון, וסיפורי מלחמה היו נושא השיחה המרכזי.

מאז החל מבצע עופרת יצוקה, ניתן לראות בעזה יותר ויותר אנשים שמנדבים את רכביהם לצורך פינוי פצועים לבתי החולים. עקב ריבוי הפצועים וההרוגים, האמבולנסים של הסהר האדום נמצאים בשימוש מלא, והאזרחים שמנסים לעזור רק עושים נזק לפצועי הגוף, כך נמסר מבית החולים שיפא שבעזה.

מעבר למשמעות האנושית של ההפוגה, למסדרון ההומניטרי יש חשיבות מדינית כבירה, בעיקר בפן ההסברתי: החלטת מועת הביטחון מאתמול, הדורשת מהצדדים לנצור את נשקם, תקשה על ישראל להמשיך בלחימה למשך זמן ממושך. במצב בו ישראל נמצאת היום, הפגנות של מעשים הומניטריים עשויים לשמש "מס שפתיים" בינלאומי שיאפשר להמשיך את הלחימה עד השגת יעדים משמעותיים.