חגיגת בחירות: בלבנון נסגרו בשעה 19:00 הקלפיות אחרי שהמוני בוחרים פקדו את מרכזי ההצבעה שנפתחו הבוקר בשעה 07:00. כלי התקשורת המקומיים מסקרים בהרחבה רבה את מה שהם מכנים "חגיגת הדמוקרטיה" והתקשורת הערבית והבין-לאומית מעניקות סיקור נרחב לנושא גם כן.

האווירה ברחובות היא אווירת חג: דגלים, כרזות ותמונות בכל מקום. המועמדים השונים והפוליטיקאים מפזרים חיוכים לכל עבר ו"מברכים על ההזדמנות הדמוקרטית שניתנה לבוחר הלבנוני". נשיא לבנון, מישל סולימאן, אמר לעיתונאים מיד לאחר שהצביע כי "הדמוקרטיה היא ברכה שעלינו לשמר".

מרחובות הערים דיווחו כלי התקשורת על המוני בני אדם שפקדו את מרכזי ההצבעה ועמדו שעות בתורים על מנת לממש את זכותם הדמוקרטית. בשעות הצהריים דווח על 50% הצבעה.

בלבנון החליטה ועדת הבחירות לאמץ גם שיטות הצבעה ממדינות האזור, בסימון הבוחרים, על מנת למנוע זיופים. כל בוחר מחויב להטביע את אצבעו בדיו מיוחד שלא יורד מהגוף מספר ימים. במהלך היום לא דווח על אירועים אלימים ברחובות, ובמשטרה מדברים על יום בחירות שקט למדי.

גם הסקרים האחרונים שפורסמו אמש לא היו יכולים להעיד על זהות המנצחים. בחלק מכלי התקשורת המקומיים בישרו כי גוש ה"מוסתקבל" הוא שעתיד לזכות, בעוד שכלי תקשורת אחרים העניקו לחיזבאללה ולמפלגות הפרו-סוריות את הניצחון. על המנצחים האמיתיים של הבחירות נדע באופן וודאי רק מחר.

בחירות בצילה של מלחמת לבנון

יותר מ-50 אלף חברי כוחות הביטחון פוזרו על פני 27 אזורי הבחירה במדינה במטרה למנוע אלימות. עיקר המאמץ מתרכז באזורים הצפויים להיות צמודים במיוחד. משקיפים מיוחדים מטעם האיחוד האירופי נוכחים גם כן בקלפיות, במטרה לבדוק ולבחון שתהליך הבחירות מנוהל כסדרו.

בחירות בלבנון רכב תעמולה (צילום: רויטרס)
על המנצחים נדע רק מחר | צילום: רויטרס

מאז 2005, אז נערכו בפעם האחרונה הבחירות לפרלמנט במדינה, עברה לבנון הרבה מאוד. האירוע המרכזי, המשפיע עליה עד עצם היום הזה, היה מלחמת לבנון השנייה - שהשפיעה רבות על הרחוב הלבנוני. שמענו רבות בשלוש השנים האחרונות על הביקורת החריפה על חיזבאללה, התנהלותו וכפיית רצונו על החברה הלבנונית, אך כפי שכבר למדנו לאורך השנים - לרבים בחברה הערבית יש זיכרון קצר למדי לפעמים.

שיטת הבחירות בלבנון שונה בתכליתה מהשיטות המונהגות ביתר מדינות ערב. מדובר במדינה דמוקרטית, שמחלקת את סמכויות השלטון בין העדות השונות במדינה - על בסיס קבוע. זאת, בשל ריבוי העדות והזרמים שהביאו לפני שלושה עשורים למלחמת אזרחים קשה במדינה.

אל מול הקואליציה הפרו-סורית, מנסות לעמוד בגאון המפלגות האנטי-סוריות, המונהגות על ידי זרם ה"מוסתקבל", בראשותם של סעד אל-חרירי (הבן של), סמיר ג'עג'ע ו-וואליד ג'ונבלאט. גוש המפלגות, הלוטש עיניים למערב, הוביל את המאבק נגד הנוכחות הסורית במדינה ומתמודד היום עם הניסיונות הסורים וגם האירנים להשפיע על החיים הפוליטיים בלבנון.

הוידאופדיה: חסן נסראללה

הווידאופדיה: מלחמת לבנון השנייה

הווידאופדיה: היציאה מלבנון

איך מצטרפים לטוויטר של חדשות 2?