N12
פרסומת

המחלוקת שמפלגת את צמרת חמאס

על רקע האירועים האחרונים בגזרה הדרומית מתבהרת המחלוקת בצמרת חמאס. מצד אחד, היו"ר הקודם חאלד משעל קורא לשתף פעולה בכל מחיר עם אבו מאזן על מנת להכשיל את תכניתו של טראמפ להסדר ומנגד יש הקוראים לשתף פעולה עם אירן ולהסתכן במשחק נפיץ מול ישראל

אהוד יערי
פורסם:
פעילי חמאס, ארכיון
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
פעילי חמאס, ארכיון
המחלוקת שמפלגת את צמרת חמאס | צילום: רויטרס, חדשות

על רקע ההתחממות ברצועת עזה מתרחשת בצמרת חמאס מריבה גדולה לגבי אופן הפעולה שעליהם לנקוט. עם זאת, במקביל מבהיר חמאס בצורה ברורה וחד משמעית כי אין פניו להסלמה ואף יש מגעים עם ישראל בעניין הזה.

זירת פיצוץ המטען ביום שבת
זירת הפעלת המטען, אתמול | צילום: מד"א

היו"ר הקודם של הארגון, חאלד משעל הכריז שמוכרחים לתמוך בכל מחיר באבו מאזן, ללא קשר למה שהוא עושה ברצועת עזה. גם אם אינו משלם בעד החשמל ומקצץ משכורות - חייבים לתמוך בו. זאת משום שלדבריו, תכניתו של טראמפ להסדר היא אמתית ויש מדינות ערביות ובראשן סעודיה שיתמכו בה. לפיכך לתפיסתו, הדרך היחידה להכשיל את תכנית ההסדר של טראמפ היא בשיתוף עם אבו מאזן.

בתחילה הכחישו את הדברים בחמאס בעזה ולאחר שהתברר כי הם אכן נאמרו החלו לשדר מסרים מגומגמים בנושא. ראיה לכך ניתן לראות בעובדה שהאתר שפרסם את הדברים הוריד אותם מסדר היום. לפיכך, המחלוקת בצמרת הארגון היא האם ללכת עם אבו מאזן ולשמור על רגיעה או לנסות לשחק עם האירנים משחק מסוכן מול ישראל.