N12
פרסומת

הצעד החריג של ממשל טראמפ נגד המהגרים הבלתי חוקיים

משרד האוצר האמריקני מכריז על תקנות מס חדשות ויוצא בצעד חריג נגד המהגרים הבלתי חוקיים • שר האוצר האמריקני בסנט: "הימים שבהם מהגרים ללא מעמד חוקי קיבלו הטבות במימון משלמי המסים הסתיימו" • לפי ההערכות, התקנות יחסכו לאזרחי ארצות הברית כ-3 מיליארד דולר לצד כמעט מיליון בני אדם העלולים לאבד את זכאותם להחזרי מס

N12
פורסם:
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
ממשל טראמפ בתקנות מס חדשות שימנעו את "הניצול לרעה של החוק". ארכיון | צילום: ap
הקישור הועתק

ממשל טראמפ הכריז היום (רביעי) על הצעות לתקנות מס חדשות שימנעו את "הניצול לרעה של החוק", כך לפי שר האוצר האמריקני סקוט בסנט. על פי ההערכות, התקנות החדשות יחסכו לאזרחי ארצות הברית כ-3 מיליארד דולר - דרך צמצום האפשרות לקבל החזרים במסגרת זיכויי מס למהגרים בלתי חוקיים, כך דווח בניו יורק פוסט.

משרד האוצר האמריקני ורשות המיסים האמריקנית פרסמו את התקנות המוצעות במטרה להבהיר ולאכוף את תנאי הזכאות לזיכויי מס אישיים. המהלך נועד, לטענת הממשל, להבטיח שהטבות מס הממומנות מכספי הציבור יינתנו רק למי שזכאי להן על פי החוק.

לפי ההצעה, כדי לקבל את החלק המוחזר של זיכוי המס, על משלם המיסים להיות אזרח אמריקני, נתין אמריקני או "זר זכאי" במועד הגשת דוח המס. בין הזרים הזכאים נכללים, בין היתר, תושבי קבע חוקיים, פליטים, מבקשי מקלט וקבוצות נוספות המוגדרות בחוק האמריקני.

עימותים אלימים בהפגנות בלוס אנג'לס
ההגבלות צפויות לפגוע במהגרים הבלתי חוקיים. הפגנות נגד מהגרים בארה"ב, ארכיון | צילום: reuters

"התקנות החדשות מגינות על כל דולר מכספי משלמי המיסים"

"תחת הנשיא טראמפ, הימים שבהם מהגרים ללא מעמד חוקי קיבלו הטבות במימון משלמי המסים הסתיימו. החוק הפדרלי ברור, ומשרד האוצר אוכף אותו", אמר שר האוצר האמריקני סקוט בסנט.

"משלמי המסים האמריקנים לא צריכים להיאלץ לממן הטבות לאנשים שהחוק אוסר עליהם לקבל אותן", אמר בסנט. "התקנות המוצעות הללו מונעות ניצול לרעה של החוק, מגינות על שלמות המערכת ומעמידות את האמריקנים במקום הראשון", הוסיף בסנט.

פרסומת
שר האוצר סקוט בסנט
בסנט: "החוק הפדרלי ברור, ומשרד האוצר אוכף אותו". ארכיון | צילום: reuters

"זיכויי מס הניתנים להחזר נחקקו כדי לסייע למשפחות ולעובדים אמריקנים בעלי הכנסה נמוכה עד בינונית לקבל תמיכה כספית חיונית", אמר מנכ"ל רשות המיסים האמריקנית פרנק ג'יי ביסיניאנו.

לפי ביסיניאנו, התקנות המוצעות יבטיחו שהטבות במימון פדרלי יישמרו למשלמי המיסים שזכאים להם וכי הן "מגינות על כל דולר מכספי משלמי המיסים".

משמעות התקנות החדשות וההשלכות הצפויות

התקנות לא מונעות בהכרח ממי שאינו עומד בתנאי הזכאות להשתמש בזיכוי המס כדי להפחית את סכום המס שהוא צריך לשלם, ההגבלה נוגעת לכסף שנשאר מעבר לכך. כלומר, אם זיכוי המס גבוה מסכום המס שהאדם חייב, הוא לא יוכל לקבל את ההפרש כהחזר מהממשלה.

התקנות שפורסמו מתייחסות לארבעה סוגים של זיכויי מס:

  • זיכוי מס בגין אימוץ
  • זיכוי מס בגין ילדים
  • זיכוי מס אמריקני להשכלה גבוהה (American Opportunity Tax Credit)
  • זיכוי מס על הכנסה מעבודה (Earned Income Tax Credit – EITC)
פרסומת

ממשל טראמפ מעריך כי בעקבות התקנות החדשות כמעט מיליון בני אדם עלולים לאבד את הזכאות לזיכויי המס, שבשלב זה נחשבים כהצעה בלבד, כך דווח בניו יורק פוסט. משרד האוצר ורשות המיסים האמריקנית צפויים לקבל בשבועות הקרובים הערות מהציבור ובקשות לשימוע בנוגע לכל היבטי ההצעה.

שינוי המדיניות של טראמפ בקנדצייה הנוכחית

המדיניות של טראמפ כלפי המהגרים הבלתי חוקיים הוחמרה כבר ביוני אשתקד, אז פרצה מחאה בעקבות מבצע מעצרים רחב-היקף של מהגרים בלתי חוקיים. אלפי מפגינים יצאו לרחובות - חלקם חסמו כבישים ראשיים והציתו כלי רכב. בלוס אנג'לס אף התקיים לזמן קצר עוצר לילי על רקע עימותים, ביזה ונזקים כבדים שנגמרו לעסקים בעיר.