האופה הישראלי שהוכתר לטוב ביותר בעולם: "זה התחיל כתחביב, אבל מכרנו כבר כיכרות ב-100 דולר"
גיא פרנקל, אופה בן 52 שמתגורר בלוס אנג'לס נבחר בתחרות בין-לאומית לאופה המצטיין של השנה • פרנקל, הבעלים של מותג הלחם היוקרתי "שיאור", של סיפר על הרגע שלאחר הזכייה: "הופתעתי. חיכיתי לשמוע שם של מישהו אחר" • על ההצלחה בתחרות למרות האנטישמיות הגואה: "לא צעקו לשחרור פלסטין כשעליתי, זה שהתחרות אנונימית אולי עזר קצת"

למרות האנטישמיות הגואה ברחבי העולם בימים אלו, הצלחות של ישראלים בחו"ל הן עדיין שכיחות. גיא פרנקל, אופה בן 52 המתגורר בלוס אנג'לס, נבחר בתחרות בין-לאומית יוקרתית שהתרחשה בלאס וגאס, לאופה המצטיין לשנת 2025.
"הופתעתי האמת", סיפר פרנקל ושיתף בהרגשה המיוחדת: "ישבתי שם קצת לחוץ, חיכיתי לשמוע שם של מישהו אחר. אבל כשהכריזו על שיאור, הייתה התרגשות גדולה". גיא פרנקל הוא בנו של שמואל פרנקל, מייסד בית ההשקעות אפסילון, ובעליו של מותג הלחמים היוקרתי "שיאור", שנחשב לאחד השמות החדשניים בעולם האפייה בארה"ב.
שופטי התחרות הסבירו שפרנקל ממשיך לדחוף את גבולות המסורת, ורואה באפיית לחם מדיום אומנותי. "זה קצת כמו לפסל בחימר, ואחר כך להכניס את הפסל שלך לתוך תנור", הסביר הזוכה המאושר. "הסיבה שיצא לי שם בעולם - זה בגלל הלחמים האומנותיים, הצבעוניים, המקושטים והקולינריים שאנחנו עושים".

על הזכייה למרות האנטישמיות הסביר פרנקל שהתחרות היא אנונימית. "הלחם זוכה, ואז מגלים מי אפה אותו. יכול להיות שזה לא הזיק, אבל אני תמיד ישראלי, ולא שום דבר אחר. הפוליטיקה לא הגיע עדיין לעולם הלחם".
מתחביב - למאפייה של 2,000 מטרים
את המותג "שיאור" התחיל פרנקל כתחביב אבל הוא מספר ש"עשר שנים אחרי, ואני במאפייה בגודל 2 דונם. אנחנו מנביטים זנים של חיטות עתיקת שאנחנו אוספים מחקלאים". אחת הכיכרות במאפייה הייחודית נמכרה במחיר שהגיע ל-100 דולר, מהלך שעורר הרבה ביקורות.

"מכרנו הרבה כיכרות במחיר הזה, אבל זה לא בגלל המותג. זה 100 דולר בגלל שאנחנו הולכים מאוד רחוק עם המוצר עצמו. בארה"ב אנשים אוהבים לשלם יותר, מרגישים שהם מקבלים את התמורה ואף אחד לא מתלונן על זה".