מידי שנה מפרסם משרד החוץ הצרפתי את "לה ליסט" – רשימת המסעדות הטובות ביותר בעולם, ומדרג אותן. הרשימה מתבססת על שכלול של כ-200 מדריכי אוכל, כולל מישלן, מקרוב ל-100 מדינות. השנה מככבות ברשימה היוקרתית גם תשע מסעדות ישראליות: "ג'ורג וג'ון", "הסלון", "פאסטל", "צ'אקרה", "קלארו", "מנטה ריי", "אלנה", "משייה" ו- "OCD".

לוקוס כרישה, ענבי בוסר, חוסרום (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
פאסטל | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

בנוסף, השף של מסעדת "OCD", רז רהב, דורג כאחד השפים המבטיחים ביותר השנה בזירה הבינלאומית יחד עם עוד חמישה שפים מרחבי העולם. הוא השף הישראלי היחיד שזכה בתואר זה. רהב הנרגש מסר:  ״שמחים מאוד על ההכרה במדריך חשוב כזה. מבטיחים להמשיך ללמוד ולהתפתח ביחד עם הקולינריה הישראלית המתהווה. אני מודה לכל המנהלים והצוותים שלנו על העבודה הקשה שבלעדיה לא היינו מקבלים את ציוני הדרך האלו והידיעה שאנחנו בכיוון הנכון. גאה להיות לצד כל המסעדות הישראליות הנוספות שנכנסו לדירוג".

לפי "לה ליסט", מסעדת "OCD"  זכתה ל-92 נקודות, "הסלון" ל-78, ו"פאסטל" ל-79. עוד נכללו בדירוג מסעדת "מנטה ריי" עם ניקוד מכובד  של 81.5 נקודות, "אלנה" עם 87, "משייה" עם 88, צ'אקרה, הנציגות הירושלמית, עם 77.5, "קלארו" של השף רן שמואלי עם 80 נקודות ו-"גורג וג'ון" עם 76.5 נקודות.

תומר טל, שף מסעדת "ג'ורג וג'ון" מסר: ״אני נרגש להיות חלק מרשימה המכובדת של 1000 המסעדות הטובות בעולם של "לה ליסט". תמיד נעים לקבל הוקרה מהקהילה הבינלאומית. נמשיך לשאוף למצויינות ולרגש את אורחינו היקרים".

קלמרי בגריל עם פתיתים, ג'ורג' וג'ון (צילום: אמיר מנחם,  יח"צ)
ג'ורג' וג'ון | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

גיא אריש, שף מסעדת משייה, אמר בעקבות הזכייה: "כבוד גדול להיות חלק מהרשימה הזאת. תודה לכל הצוות שנמצא איתי". גם שף גל בן משה מפאסטל הוסיף: "חלק מהרצון שלי לחזור לעשייה בישראל נעוץ בתשוקה להשאיר פה חותם. העבודה בפאסטל מלמדת אותי בכל יום משהו חדש על האורחים הישראלים,על הטבחים ועל שפע חומרי הגלם שיחודיים רק לנו". ערן פרץ, מהנציגות הירושלמית היחידה ברשימה - "צ'אקרה", מסר לנו: "גאים להיות חלק מהרשימה המכובדת, נמשיך לעשות את מה שאנחנו אוהבים על הצד הטוב ביותר".