N12
פרסומת

דיווח: הטיסות לאיחוד האמירויות עשויות להיעצר זמנית

אתר התיירות "פספורטניוז" פרסם כי חברות התעופה בישראל ובאיחוד האמירויות קיבלו הודעה שעליהן להיערך להפסקת הטיסות בשבוע הבא • הסיבה: פערים בין שתי המדינות בנושא אבטחה ורישום של החברות הישראליות • בשב"כ התייחסו לדיווח, ועדכנו כי נבחנות חלופות • ההערכה בישראל היא שמדובר בעניינים טכניים שצפויים להיפתר בתוך כמה ימים

ניר דבורי
פורסם:
נוסעים בנתב"ג
הטיסות לאיחוד האמירויות ייפסקו? נוסעים בנתב"ג | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

הטיסות בין ישראל לאיחוד האמירויות עשויות להיפסק לכמה ימים בשבוע הבא בשל בעיות בתיאום האבטחה – כך לפי דיווח באתר "פספורטניוז". על פי הפרסום, כמה טיסות כבר התעכבו בחודשים האחרונים בשל בעיות טכניות הקשורות לתיאום הרישום של החברות הישראלי וסוגיות האבטחה. עוד ציינו באתר כי בסוף השבוע חברות התעופה הישראליות כבר קיבלו הודעה שעליהן להיערך לאפשרות של הפסקת הטיסות לכמה ימים.

באתר דיווחו כי ב-12 בינואר טיסת אל על מדובאי לישראל המריאה באיחור של כשעתיים בשל מחלוקות טכניות הנוגעות לרישום החברה. כמו כן, גם טיסת ישראייר איחרה בהמראתה בחודש שעבר בשל סוגיה דומה.

בשבועות האחרונים מתקיימים בין נציגי חברות התעופה הישראליות, אנשי רשות התעופה האזרחית וגורמים באיחוד האמירויות שיחות שמטרתן להביא לסיום המחלוקת, כך לפי הדיווח. באתר הוסיפו כי גם גורמים בממשלה מעודכנים בפרטי המקרה אך נכון לעתה לא ברור מה יעלה בגורל הטיסות המתוכננות לשבוע הבא.

השב"כ: בוחנים פתרונות אחרים

בשב"כ הסבירו בתגובה לפרסום כי "פעילות חברות התעופה הישראליות בקו ישראל-דובאי התאפשרה עד כה הודות להסדרים שאליהם הגיעו גורמי הביטחון הישראלים עם עמיתיהם בדובאי, על פי עקרונות האבטחה הישראלים הנהוגים בכל העולם. במהלך החודשים האחרונים התגלו מחלוקות במישור האבטחתי בין הגורמים המוסמכים בדובאי למערך אבטחת התעופה הישראלי, באופן שלא מאפשר את מימוש האחריות לאבטחת התעופה הישראלית".

עוד הוסיפו בשב"כ כי המאמצים להביא לפתרון המחלוקות עם הרשויות בדובאי נמשכים כל העת, ושבמידה ואכן ייעצרו הטיסות של חברות ישראליות בקו נבחנת האפשרות להעברת הטיסות הישראליות לאבו-דאבי. בשב"כ הדגישו כי המחלוקות הינן במישור האבטחתי ואינן נוגעות כלל לתחום המדיני או האזורי.

קבלת הפנים באבו דאבי לנשיא ורעייתו
הנשיא הרצוג ורעייתו מיכל נוחתים באיחוד האמירויות השבוע | צילום: עמוס בן גרשום
פרסומת

בתחילת השבוע המריא נשיא המדינה יצחק הרצוג לביקור היסטורי שבו היה לנשיא הישראלי הראשון שביקר באיחוד האמירויות. במהלך הביקור אף נורה לעבר המדינה טיל בליסטי בפעולה שמיוחסת לכוחות החות'ים בתימן, והוא נוטרל על ידי מערכות ההגנה האוויריות של ערב הסעודית.