מבצע שומר החומות שינה את החיים לא רק של החזית ושל העורף בישראל, אלא גם של העורף היהודי. ויש לזה אפילו שם: "הסגר על היהודים", כך תושבת לונדון אליסון אניאנו סיפרה לנו. "היהודים חוששים לצאת מן הבית. יש אנשים שמסירים את המזוזות מדלתות הכניסה. אחרים לא פוקדים יותר מעדניות כשרות וחנויות מזון כשרות, מחשש לתקיפות".

בפחות משבועיים, פרק הזמן שישראל וחמאס לחמו, זינק מספר האירועים האנטישמיים בבריטניה ב-600 אחוזים. זה אומר, עשרות תקריות בכל יום, ואלה רק המדווחות. בתי כנסת הזהירו את חברי הקהילה לא להסתובב לבד. וזה קורה בבריטניה אבל לא רק בה.

מגרמניה ועד אוסטרליה, מצ'ילה ועד סין, המבצע בעזה הביא לקדמת הבמה את הדעות החשוכות, שתמיד היו שם ברקע, אבל עכשיו שולטות בשיח. בטלוויזיה הגרמנית דיווחו כי "בעיר בון הושלכו אבנים על בית כנסת, ובדיסלדורף היה ניסיון להצית אנדרטה לזכר יהודים". בתקשורת האמריקנית דיווחו כי "הוחלט לפתוח בחקירות בניו יורק ובלוס אנג'לס, אחרי תקיפות אנטישמיות בערים הללו".

 פרו - פלסטינים בלונדון  (צילום: רויטרס)
מספר האירועים האנטישמיים בבריטניה זינק ב-600 אחוזים. הפגנות פרו-פלסטיניות בלונדון | צילום: רויטרס

בחלק מהמקומות הרפש מופנה כלפי יהודים. בחלק משתמשים בשם הקוד "ציונים". המתקפות נעשות כאילו כביקורת על פעולות ישראל בעזה, אבל בכלל בלי קשר אליהן. "המון אנשים הקיפו אותי. ואז הם תקפו אותי, כמובן, הכו אותי, בעטו בי, החטיפו לי אגרופים, חבטו בי עם מוטות, ואמרו לי:'יהודי מלוכלך! אנחנו נהרוג אותך!'", סיפר ג'ו בורגן, שהותקף בניו יורק.

מפגין פרו-פלסטיני שפגשנו בלונדון בשבוע שעבר אפילו האשים את ה"ציונים" בפיצוץ מגדלי התאומים בניו יורק ב-2001. "אנשים בכל רחבי העולם חיים תחת שליטת הציונות הבין-לאומית. כל כלי התקשורת בבעלותם, וכך הם מונעים כל ביקורת על מה שהם מעוללים לפלסטינים. הם ביצעו גם את הפיגוע בבנייני התאומים בניו יורק", אמר.

17,000 ציוצים השתמשו בביטוי "היטלר צדק"

לפי ההגדרה של הארגון הבין-לאומי לזכר השואה זו אנטישמיות לקשור יהודים מהגולה למעשים של מדינת ישראל רק כי הם יהודים. זו גם אנטישמיות לטעון שליהודים יש נאמנות כפולה - למדינה שהם חיים בה וגם לישראל. אבל יש אנטישמיות שהיא אפילו פחות מתוחכמת מזה. קלסית, כמו שנקרא. הליגה נגד השמצה מצאה, למשל, 17,000 ציוצים בטוויטר שהשתמשו בצורה מסוימת בביטוי "היטלר צדק".

אנגלה מרקל  בתדרוך עיתונאים (צילום: רויטרס)
"אם תוקפים את היהדות בכללה, אנחנו נפגין אפס סובלנות כלפי התופעה". קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל | צילום: רויטרס

בתוך כך, ברחבי העולם המנהיגים מזדעקים. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הבהירה כי "אם מפגינים ליד בתי כנסת, אם שורפים דגלים, אם מבהירים שלא מדובר כלל בהשקפות פוליטיות או בנטיות פוליטיות, אלא, תוקפים את היהדות בכללה, אנחנו נפגין אפס סובלנות כלפי התופעה".

אבל בניגוד למנהיגים הרחוב בשלו. עוד ועוד תקריות ועוד ועוד יהודים שלא מרגישים בטוחים בבתים שלהם ובשכונות שלהם, והבעיה היא שלא מדובר בטרנד חולף. גם אם הפסקת האש בעזה תביא כעת לרגיעה מסוימת במצב, הדעות האנטישמיות, השנאה ליהודים, הרי לא הולכות לשום מקום. בקהילות היהודיות יודעים שגם בפעם הבאה, עם כל תירוץ קלוש שאפשר יהיה להשתמש בו, הם ימשיכו לעמוד במרכז של התקפות וטרור רק בגלל יהדותם.

מבחינת ממלא מקום קונסול ישראל בניו יורק, ישראל ניצן, מדובר בתקופה חריגה ביחס למחאות קודמות נגד ישראל. "גל המחאות הנוכחי הוא שונה מהקודמים בכך שההפגנות אלימות יותר, ארסיות יותר, רחבות יותר", אמר.