מומחים ברחבי העולם מנסים להבין את מגמת הירידה בתחלואה שנרשמה במדינות רבות בששת השבועות האחרונים. בקנדה לדוגמה, אובחנו בחודש הראשון של חודש ינואר יותר מ-57 אלף נדבקים בנגיף, בעוד שבשבוע האחרון הנתון ירד ל-20 אלף. פרופ' ערן סגל: "ייתכן שכבר ישנה הצטברות של חסינות עדר חלקית, אין הסבר מדויק".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במאמר שפורסם בכתב העת האמריקני "אטלנטיק", מייחסים את הירידה בתחלואה לשינוי בהתנהגות האזרחים בחודש האחרון, יחד עם התחממות מזג האוויר בחצי הכדור הצפוני. לדברי החוקרים, ייתכן כי הוא היה בעל השפעה על האטת התפשטות המגפה. סיבה נוספת שצוינה, היא חסינות עדר חלקית על ידי המחלימים ועל ידי אלו שקיבלו את החיסון נגד קורונה.

חיסון לקורונה בברזיל (צילום: רויטרס_)
חיסוני הקורונה בברזיל | צילום: רויטרס_

פרופ' ערן סגל, ממכון ויצמן, תיאר את הסיבות האפשריות לירידה בתחלואה ברחבי העולם: "מדינות רבות נמצאות כעת תחת סגר או בתהליך יציאה מסגרים, כך שההשפעה שלהם ניכרת. לאחר עלייה בתחלואה, נוצר שינוי התנהגותי של הציבור שמבין את ההשלכות הקשות האפשריות של הידבקות בנגיף. השינוי בהתנהגות - מוביל גם לירידה בהדבקות. ייתכן שיש גם השפעות עונתיות על התפשטות הנגיף. סיבה נוספת אפשרית לירידה היא שבמקומות רבים בעולם שבהם התחלואה הייתה גבוהה מאוד - ייתכן שכבר ישנה הצטברות של חסינות עדר חלקית".

את הירידה בתחלואה בקורונה בישראל, פרופ' סגל מייחס לגורמים הבאים: "לחיסונים יש השפעה רבה. ניתן להסיק זאת מכך שהירידה החלה בגילי 60 ומעלה שהתחסנו ראשונים. במגזר הערבי לעומת זאת, שבו שיעור ההתחסנות נמוך - אין ירידה. הרוב המוחלט של המתאשפזים במצב קשה הם לא מתחסנים. גם בישראל יש שינוי של ההתנהגות שנבע גם מהסגר המתמשך וההגבלות. מעבר לכך, צריך להדגיש כי לא ניתן לספק הסבר מדויק למגמת הירידה בתחלואה ברחבי העולם".

קורונה, הודו (צילום: Sanjoy Karmakar / Shutterstock.com)
הקורונה בהודו | צילום: Sanjoy Karmakar / Shutterstock.com

על פי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מספר הנדבקים העולמי בנגיף הקורונה חצה את 111 מיליון המקרים, בעוד מספר מקרי המוות עומד על יותר מ-2.46 מיליון בני אדם. ארה"ב היא המדינה המובילה עם יותר מ-28 מיליון נדבקים וכחצי מיליון קורבנות מאז פרוץ המגפה. 

במקום השני במספר הנדבקים בקורונה בעולם נמצאת הודו, עם כ-11 מיליון נדבקים. אחריה נמצאות ברזיל עם 10,139,148 נדבקים בקורונה, בריטניה עם 4,117,739 נדבקים ורוסיה עם מספר נדבקים דומה. אחריה, ספרד עם 3,133,122 נדבקים, איטליה עם 2,795,796 נדבקים, טורקיה עם כ-2 מיליון וחצי נדבקים ובהמשך גרמניה, קולומביה, ארגנטינה, מקסיקו, פולין, אירן, דרום אפריקה, אוקראינה, אינדונזיה, פרו, צ'כיה והולנד. 

אחרי ארה"ב, ברזיל היא זו שמובילה במספר המתים מהמגפה עם כרבע מיליון קורבנות. אחריה נמצאת מקסיקו, והודו עם יותר מ-150 אלף קורבנות. בריטניה עם יותר מ-120 אלף מתים, ואיטליה מתקרבת גם היא ל-100 אלף מתים. בהמשך צרפת, רוסיה עם יותר מ-80 אלף קורבנות לקורונה, גרמניה ואז ספרד.