בעוד בישראל מתמודדים עם שאלת הארכת הסגר השלישי לנוכח נתוני התחלואה שלא יורדים בקצב מהיר מספיק, יש מדינות בעולם שהצליחו להתמודד עם הקורונה בצורה טובה יותר. מגזין בלומברג ערך השבוע, כמדי חודש, השוואה בין כמה מדינות ודירג אותן על פי דרך ההתמודדות עם הקורונה – מהטובה ביותר לפחות טובה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי המדד הזה, על אף מבצע החיסונים המוצלח – ישראל לא נמצאת בין המדינות הראשונות ברשימה, שבוחנת בין היתר את ההתמודדות עם הבעיות החברתיות והכלכליות. על פי המדד, ניו זילנד, אוסטרליה וטייוואן לא נפגעו מהעובדה שהן טרם התחילו לחסן. ניו זילנד שסגרה את הגבולות עומדת בראש הרשימה זה החודש השלישי ברציפות. במקום האחרון נמצאת מקסיקו, בעיקר בשל מספר המתים הגבוה שם.

ראש מממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן וביתה (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

ישראל ואיחוד האמירויות, מובילות את העולם במספר החיסונים לנפש, ולכן עלו החודש ל-15 הראשונות. אבל בישראל כמו גם באמירויות - מספר הנדבקים ממשיך לעלות ובאיחוד האמירויות מי שעמד בראש גוף הבריאות של דובאי - פוטר אתמול.   

בכתבה בעיתון הניו יורק טיימס נכתב כי מסע החיסונים הישראלי "מספק תקווה לעולם מיואש". הכתבת מצטטת את ראשי קופות החולים בישראל שמעידים על שביעות רצון מקצב החיסונים במדינה. "ישראל הזעירה מתכננת לחסן את האוכלוסייה לפני מדינות גדולות ועשירות בהרבה", נכתב בבלומברג. "זה קורה בין השאר בגלל הזמנות מוקדמות של חיסונים במחיר גבוה אך גם על ידי שיתוף מידע של המטופלים לאחר החיסון".  

ארבע המדינות שמובילות את הדירוג הן: ניו זילנד, סינגפור, אוסטרליה וטייוואן. אחריהן ברשימה נמצאת סין, שדרך הטיפול שלה במגפה שנויה במחלוקת. את העשירייה סוגרות נורבגיה, פינלנד, יפן, הונג ווייטנאם. ישראל נמצאת במקום ה-13 ואחריה דנמרק, צרפת ורוסיה. גרמניה נמצאת במקום ה-35 ומיד אחריה ארצות הברית שרושמת כבר למעלה מ-420 אלף מתים מפרוץ המגפה.