בזמן שכל העולם חוגג את ההודעה של ענקית התרופות האמריקנית פייזר על הצלחת הניסוי, נראה שהמוח שעומד מאחורי פריצת הדרך הזו הם בני זוג רופאים מגרמניה – בני מהגרים מטורקיה. השניים עוסקים כבר שנים בשיטת הטיפול שעומדת בבסיס החיסון שיהיה ככל הנראה הראשון מסוגו בעולם, והקימו יחד את החברה BionTech שהפיקה את החיסון בשיתוף עם פייזר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הסיפור המשותף של ד"ר אוגור סאהין בן ה-55 ואשתו, ד"ר אוזלם טורצי בת ה-53, מתחיל בראשית הקריירה האקדמית של שניהם כשהכירו במהלך הלימודים באחת האוניברסיטאות בגרמניה. שניהם הגיעו מרקע צנוע – הוא היגר עם אביו מהעיר הטורקית איכסנדרון, והיא בת מהגרים שנולדה בגרמניה.

במרוצת השנים הם התחתנו, והמשיכו להיות שותפים גם מבחינה מקצועית. הם הקימו בשנת 2001 את החברה Ganymed Pharmaceuticals. החברה חקרה את האפשרות להשתמש בשליחת קוד גנטי, מעין שליח (MRNA), כדי להערים על הגוף ולעזור לו להילחם בסרטן על ידי פיתוח נוגדנים מתאימים.

ד"ר אוזלם טורצי (צילום: sky news)
ד"ר אוזלם טורצי | צילום: sky news

השניים מכרו את החברה בשנת 2016 תמורת 1.4 מיליארד דולר, ועברו להקים את BionTech, כדי להרחיב את המחקר הזה בשיטת הטיפול הייחודית בתאים סרטניים. ואז – הגיעה הקורונה. כשהתפרצה בסין, פרופ' סאהין נדהם עד כמה המעבר מהטיפול לסרטן לטיפול בקורונה יכול להיות קצר ומהיר.

BioNTech הקצתה במהירות כ-500 עובדים כדי שיבחנו תרכובות אפשריות עבור חיסון נגד קורונה, וזכתה בשותפות עם ענקית הפארמה פייזר ויצרנית התרופות הסינית פוסון כבר בחודש מרץ. כעת, לאחר שהחברה הודיעה על ההצלחה הכבירה בניסוי, שוויה מוערך בכ-21 מיליארד דולר.

ד"ר אוגור סהאין (צילום: sky news)
ד"ר אוגור סהאין | צילום: sky news

ולמרות שהצליחו בגדול, הקולגות של בני הזוג מספרים שסאהין הוא אדם צנוע, והצלחת המחקר והחיסון חשובה לו הרבה יותר מהפרסום. מתיאס תיאובלד, פרופסור אונקולוגי עמית באוניברסיטת מיינץ, שם מלמד פרופסור סאהין, אמר: "הוא אדם מאוד צנוע. פרסום לא משמעותי בשבילו. אבל יש לו רצון לממש את החזון שלו, ושם השאיפות רחוקות מלהיות צנועות".

קולגה אחר של פרופ' סאהין אמר עליו: "למרות הישגיו, הוא מעולם לא השתנה מלהיות צנוע ואנושי להפליא". ד"ר טורצי אף מספרת שהם היו כל כך מסורים למחקריהם במהלך השנים, שאפילו ביום חתונתם הם השאירו זמן פנוי לעבודת מעבדה.