תשעה ימים אחרי יום הבחירות בארה"ב, יש מדינות שעדיין סופרות את הקולות, בזמן שהנשיא היוצא דונלד טראמפ ממשיך לקרוא לספירה חוזרת, ומשמיע טענות לגבי הונאה ואף החל לנקוט בהליכים משפטיים. עד כה המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן זכה ל-290 אלקטורים, 20 יותר מהמינימום הנדרש כדי להיבחר כנשיא. דונלד טראמפ, לעומת זאת, קיבל עד כה רק 217 אלקטורים. הפער ברמה הארצית בין המועמדים עומד על כחמישה מיליון קולות – כשביידן השיג כ-77 מיליון קולות וטראמפ כ-72 מיליון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כרגע תשומת הלב מופנית לכמה מדינות שבהן ספירת הקולות עדיין לא הסתיימה וכאלה שלטראמפ יש השגות משפטיות לגביהן – פנסילבניה, ג'ורג'יה, אריזונה, צפון קרוליינה ונבדה. כמו כן, טראמפ דורש ספירה חוזרת בוויסקונסין ובג'ורג'יה.

פנסילבניה היא המוקד המרכזי של ההליכים המשפטיים שטראמפ מוביל. לאחר ספירת 99% מהקולות, ביידן מוביל עם 49.8% מהקולות, לעומת טראמפ שקיבל 49%. פנסילבניה, שמעניקה למנצח 20 אלקטורים, מבטיחה את נצחונו של ביידן, באם יזכה בה, גם אם יפסיד בג'ורג'יה או באריזונה – ומכאן חשיבותה הרבה.

בחירות בארה"ב (צילום: AP)
ספירת הקולות בארה"ב | צילום: AP

בפנסילבניה, טראמפ מעלה טענות נגד החלטה של בית המשפט העליון, שמאפשרת לוועדת הבחירות לקבל הצבעות שנשלחו בדואר, עד שלושה ימים לאחר יום הבחירות, כל עוד התאריך המוטבע עליהן הוא יום הבחירות. בנוסף, אנשי טראמפ הגישו תביעה בנוגע למשקיפים מטעמו, שעל פי טענותיהם לא התאפשר להם לצפות בהליך ההצבעה.

בג'ורג'יה, שבה נספרו עד כה 99% מהקולות, ביידן השיג 49.5% מהקולות, לעומת טראמפ שעומד על 49.2%. טראמפ הגיש מספר תלונות על הליך הבחירות במדינה, בטענה שלא התאפשר למשקיפים מטעמו לפקח כראוי על ההליך, אך בית המשפט דחה את טענותיו.

ספירת הקולות בארה"ב נמשכת (צילום: AP)
ספירת הקולות בארה"ב נמשכת | צילום: AP

באריזונה - חלק מרשתות הטלוויזיה האמריקניות הכריזו על ביידן כמנצח, אך חלקן עדיין מחכות לתוצאות נוספות. עד כה נספרו 99% מהקולות במדינה, כשביידן מוביל עם 49.4%, לעומת טראמפ עם 49.1%. טראמפ החל גם בהליכים משפטיים בנוגע למדינה זו, בטענה שקולות עבורו נפסלו לא בצדק, אך מזכיר המדינה אמר שהתביעה לא מבוססת.

כמו כן, גם בצפון קרוליינה עדיין לא הוכרזה זהות המנצח, למרות שנספרו כבר 98% מהקולות. במדינה זו טראמפ מוביל עם 50% לעומת 48.7% לביידן.

בנבדה, תביעה שהוגשה בניסיון לעצור את הספירה האוטומטית של הקולות נפסלה, אך מעבר לכך הרפובליקנים הגישו למשרד המשפטים תלונה פלילית על כך שהתגלו "לפחות 3,062 רמאויות", המתייחסות לקולות של אנשים שלא מתגוררים יותר במדינה.