תהליך ההתחסנות כנגד נגיף הקורונה אומנם כבר החל, אולם מדינות אירופה עדיין לא נוהגות בשאננות ובצל החשש מהתפשטות נרחבת מאוד – רבות מהן שוב מטילות הגבלות וסגרים. בלונדון צפויים להכריז מחר על עלייה ברמת הכוננות, ראש ממשלת איטליה וקנצלרית גרמניה ביקשו מהממשלה להטיל הגבלות חדשות באופן מיידי, ובהולנד צפויים להיכנס הלילה לסגר מלא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החשש הכבד באירופה מהתפשטות שלישית נרחבת של נגיף הקורונה נובע בעיקר בשל עונת החגים שכוללת את חג ההודיה שכבר נחגג, חג המולד וחגיגות השנה החדשה. האמריקאים כבר חווים על בשרם את התוצאות העגומות של הזלזול בהנחיות, ובגלל ההתקהלויות של חג ההודיה, בכל 40 שניות מת אדם כתוצאה מסיבוכי הנגיף.

בשבוע שעבר קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, עמדה אל מול הפרלמנט והתחננה, כמעט בדמעות, לאשר הגבלות חדשות לאחר שבאותה היממה מתו 590 בני אדם. בנאומה של מרקל, שהוגדר בכלי תקשורת ברחבי העולם כאמוציונלי ומרגש במיוחד, היא הסבירה כי "זה עלול להיות חג המולד האחרון עם סבא וסבתא, אסור לתת לזה לקרות".

הימים שלפני ההגבלות החדשות, לונדון (צילום: רויטרס)
הימים שלפני ההגבלות החדשות, לונדון | צילום: רויטרס
הימים שלפני ההגבלות החדשות, לונדון (צילום: רויטרס)
אנשים עוברים בכיכר פיקדילי, לונדון | צילום: רויטרס
הימים שלפני ההגבלות החדשות, גרמניה (צילום: רויטרס)
שלט שמזכיר לעטות מסכות בפרנקפורט, גרמניה | צילום: רויטרס

בסך הכול מתחילת ההתפרצות בגרמניה, נדבקו שם למעלה מ-1.3 מיליון בני אדם, 14 אלף מהם ביממה האחרונה, ו-22,475 מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. בתוך כך, אחרי ניסיון של סגר "רך", החליטו הגרמנים להטיל סגר מלא וממושך יותר שייכנס לתוקפו ממחר. מרקל הסבירה אמש כי גם אחרי שייגמר הסגר ובתלות בכמות המתחסנים במדינה, ההגבלות לא צפויות להיות מוסרות בקרוב ובטח שלא בתחילת השנה החדשה.

"חייבים לנקוט בפעולות שיגנו על האהובים"

בדומה לגרמניה, גם בלונדון ההתפשטות נמשכת באופן מדאיג ושם צפויים להכריז הלילה על סגר נוסף, פחות משבועיים אחרי שיצאו מהסגר הקודם. התחלואה בלונדון מתרכזת יותר באזורים המרוחקים מאזורי התיירות, אך למרות זאת, החליטו במדינה לאשר סגר נוסף שייסגור שוב את בתי הקפה, המסעדות והברים.

הבריטים אומנם היו הראשונים בעולם המערבי לחסן את אזרחיהם בחיסון של חברת פייזר, אך נראה שגם שם עדיין לא שאננים לתחלואה שהולכת ומתפשטת בפעם השלישית בתוך שנה. "בזמן שאנו קוצרים את הפירות של המאמצים המדעיים", אמר שר הבריאות הנקוק, "אנחנו חייבים לנקוט בפעולות שיגנו עכשיו על האהובים עלינו ועל עובדי מערכת הבריאות".

הימים שלפני ההגבלות החדשות, גרמניה (צילום: רויטרס)
רגע לפני הסגר, הגרמנים מסתובבים בחנויות בפרנקפורט | צילום: רויטרס
הימים שלפני ההגבלות החדשות, רומא (צילום: רויטרס)
נוקטים משנה זהירות: הרחובות עדיין יחסית ריקים ברומא | צילום: רויטרס
הימים שלפני ההגבלות החדשות, הולנד (צילום: רויטרס)
צפויים להכריז על סגר מלא, הולנד | צילום: רויטרס

חג המולד וחגיגות השנה החדשה מתקרבים וגם באיטליה, המדינה האירופית שספגה הכי הרבה אבדות מתחילת ההתפרצות, מטילים הגבלות מיוחדות. הטראומה הלאומית במדינה והחשש מהתפשטות חוזרת של הנגיף, מובילה את הממשלה האיטלקית בראשותו של ג'וזפה קונטה להחליט להטיל הגבלות חדשות שתגביל את תנועת האזרחים.

"אנו חייבים למנוע בכל מחיר את הגל השלישי", אמר קונטה, "כי המחיר של דבר כזה יהיה כבד מאוד, בייחוד מנקודת המבט של מתים". הממשלה המקומית טרם החליטה מה יהיו ההגבלות, אך בשל ההתקהלויות האחרונות שנצפו ברומא יילקחו משני זהירות. קונטה עוד אמר כי קמפיין התחסנות צפוי להוביל ל-15-10 מיליון מחוסנים עד לסוף האביב.

אחרי גרמניה ובריטניה, בפנייה טלוויזיונית נדירה הכריז ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה, כי מדינתו תיכנס לסגר חגים שני החל ממחר ועד לאמצע ינואר. בתוך כך, עסקים לא חיוניים, חדרי כושר, מוזיאונים, תיאטראות ושאר מקומות הבילוי ייסגרו למשך חמישה שבועות, ומספר האנשים שיורשו להיפגש זה עם זה יוגבל לשניים ביום-יום, ושלושה בלבד בערב חג המולד.