ממשלת בריטניה אישרה הבוקר (רביעי) את השימוש בחיסון של פייזר נגד נגיף הקורונה, ושר הבריאות שלה הצהיר: "נתחיל לחסן את האוכלוסייה בשבוע הבא, אלו בשורות נפלאות". בכך הופכת בריטניה למדינה המערבית הראשונה שמחסנת את אזרחיה מפני הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הממשלה קיבלה היום את המלצותיה של הסוכנות הרגולטורית הבריטית למוצרי בריאות ותרופות, לאשר לשימוש את החיסון של חברת פייזר נגד נגיף הקורונה", נמסר ממשרד הבריאות הבריטי. "הדבר מגיע לאחר חודשים של ניסויים קליניים מאומצים וניתוח קפדני של הממצאים על ידי מומחי הסוכנות, אשר הגיעו למסקנה כי החיסון עומד בסטנדרט חמור של איכות, בטיחות ויעילות".

עוד הבטיח משרד הבריאות הבריטי כי הממצאים של הוועדה שאחראית לבחינת החיסון יפורסמו בקרוב, ובהם יפורסמו הקבוצות הראשונות לקבל את החיסון החדש. הקבוצות יכללו: יושבי בתי האבות והדיור המוגן, צוותי הרפואה והסיעוד, האוכלוסייה המבוגרת ואוכלוסיית הסיכון. 

משתתף בניסוי לחיסון קורונה של חברת פייזר (צילום: רויטרס)
משתתף בניסוי של פייזר מקבל חיסון | צילום: רויטרס

עוד הוסיף משרד הבריאות: "החיסון יהיה זמין ברחבי בריטניה כבר בשבוע הבא. לשירות הבריאות הלאומי יש עשורים של ניסיון בשליחת כמויות גדולות של חיסונים, והם יחלו להוציא זאת לפועל כדי לספק תמיכה וסיוע לכל אלו שזכאים לחיסון. על מנת לסייע להצלחת תוכנית ההתחסנות, זה חיוני שכולם ימשיכו למלא אחר הוראות הריחוק החברתי וההגבלות המונהגות באזוריהם".

המשמעות של החלטת הממשלה הבריטית היא שבריטניה הופכת להיות המדינה הראשונה במערב להתחיל לחסן לקורונה. רוסיה וסין התחילו לחסן, אך עם חיסונים שפיתחו בעצמן ואשר לא עברו את הליך האישור המקובל במערב. החיסון של פייזר נכנס להילוך גבוה גם בארצות הברית, שם הוא צפוי להיות מאושר בידי ה-FDA ב-10 בדצמבר, כלומר בעוד כשבוע.

לונדון בקורונה (צילום: reuters)
החיסון מגיע ללונדון | צילום: reuters

ענקית התרופות פייזר הכריזה לפני כ-10 ימים שהשלב השלישי בניסוי שלה הושלם, והתוצאות המעודכנות מראות שהחיסון יעיל ב-95%. בהודעת החברה נכתב כי החיסון עומד בסטנדרט הבטיחות שמציב ה-FDA וה-EUA. מתוך יותר מ-43,000 משתתפי הניסוי, הרוב לא חווה תופעות לוואי משמעותיות. 3.7% מהם חוו עייפות, ורק 2% סבלו מכאבי ראש. 

בפייזר הוסיפו שעד סוף שנת 2020 הם יצליחו לייצר 50 מיליון מנות חיסון, ועד סוף שנת 2021 הם יגיעו ל-1.3 מיליארד מנות. החיסונים צפויים להיות מיוצרים ומופצים במרכזי הייצור של החברה בארה"ב, בלגיה וגרמניה.