ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע הערב (שבת) כי הבירה לונדון תיכנס החל ממחר לסגר נוסף. זאת, שבועיים בלבד לאחר שיצאה העיר מהסגר הקודם שהוטל עליה. "הראיות המוקדמות שיש לנו לגבי המוטציה החדשה של הנגיף - מצביעות על כך שהיא מאיצה את ההתפשטות ב-70%", אמר ג'ונסון. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במסגרת הסגר שייכנס מחר לתוקפו, תושבי לונדון יידרשו להישאר בביתם, ולא לעזוב את העיר, וכן החנויות בעיר ייסגרו. מגבלות נוספות שיוטלו באזורים בעלי התחלואה הגבוהה ביותר בעיר הן איסור להתכנס מחוץ למשפחה הגרעינית. 

הימים שלפני ההגבלות החדשות, לונדון (צילום: רויטרס)
לונדון, לפני המגבלות החדשות | צילום: רויטרס

"בלב כבד, אני חייב לומר שלא נוכל להמשיך בחג המולד כמתוכנן", אמר ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון במהלך מסיבת עיתונאים שערך בנושא הסגר. הדברים מגיעים ברקע תחילת מבצע ההתחסנות בבריטניה, שהייתה הראשונה לחסן את אזרחיה בחיסון של חברת פייזר. ג'ונסון הודיע במהלך מסיבת העיתונאים שערך כי עד כה - 330 אלף בני אדם חוסנו במדינה. 

"בלב כבד, אני חייב לומר שלא נוכל להמשיך בחג המולד כמתוכנן"

התחלואה בלונדון מתרכזת יותר באזורים המרוחקים מאזורי התיירות, אך למרות זאת, החליטו במדינה לאשר סגר נוסף שיסגור שוב את בתי הקפה, המסעדות והברים. "בזמן שאנו קוצרים את הפירות של המאמצים המדעיים", אמר שר הבריאות הנקוק, "אנחנו חייבים לנקוט בפעולות שיגנו עכשיו על האהובים עלינו ועל עובדי מערכת הבריאות".

נכנסת לסגר (צילום: ODD ANDERSEN, AFP)
קורונה בגרמניה | צילום: ODD ANDERSEN, AFP

בתוך כך, בעיצומו של חג המולד - מדינות שונות באירופה מטילות שוב סגרים, בצל החשש מגל שלישי נרחב של תחלואה בקורונה. בשבוע שעבר קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הפצירה בפרלמנט לאשר הגבלות חדשות, לאחר שבאותה יממה מתו 590 בני אדם מהנגיף. בנאומה של מרקל, שהוגדר בכלי תקשורת ברחבי העולם כאמוציונלי ומרגש במיוחד, היא הסבירה כי "זה עלול להיות חג המולד האחרון עם סבא וסבתא, אסור לתת לזה לקרות".

וגם באיטליה, המדינה האירופית שספגה הכי הרבה אבדות מתחילת ההתפרצות, מטילים הגבלות מיוחדות. הטראומה הלאומית במדינה והחשש מהתפשטות חוזרת של הנגיף, מובילה את הממשלה האיטלקית בראשותו של ג'וזפה קונטה להחליט להטיל הגבלות חדשות שתגביל את תנועת האזרחים. "אנו חייבים למנוע בכל מחיר את הגל השלישי", אמר קונטה, "כי המחיר של דבר כזה יהיה כבד מאוד, בייחוד מנקודת המבט של מתים".

"אנו חייבים למנוע בכל מחיר את הגל השלישי"

ג'וזפה קונטה, ראש ממשלת איטליה
תחנת הרכבת המרכזית ברומא (צילום: Antonio Masiello, getty images)
רומא, בירת איטליה, בימי קורונה | צילום: Antonio Masiello, getty images

ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה, כי מדינתו תיכנס לסגר חגים שני, עד לאמצע ינואר. במסגרת הסגר, עסקים לא חיוניים, חדרי כושר, מוזיאונים, תיאטראות ושאר מקומות הבילוי ייסגרו למשך חמישה שבועות, ומספר האנשים שיורשו להיפגש זה עם זה יוגבל לשניים ביום-יום, ושלושה בלבד בערב חג המולד.